Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nehéz év vár az európai cégekre

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. március 27.   10:16

Tovább lazíthat a brit jegybank Emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A DAX 1,3%-ot, a FTSE100 2,2%-ot, a CAC40 2,5%-ot emelkedett. Az egy héttel ezelőtti rendkívüli kamatdöntő ülést követően tegnapi, rendes...

Tovább lazíthat a brit jegybank

Emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A DAX 1,3%-ot, a FTSE100 2,2%-ot, a CAC40 2,5%-ot emelkedett.


Az egy héttel ezelőtti rendkívüli kamatdöntő ülést követően tegnapi, rendes kamatdöntő ülésén a brit jegybank nem változtatott sem a monetáris kondíciókon, sem az alapkamaton sem pedig az eszközvásárlási programon. Ugyanakkor kilátásba helyezték, hogy szükség esetén hajlandóak tovább lazítani.


Az elmúlt napok új koronavírusos megbetegedésszám stabilizálódását követően tegnap újra megugrottak az új megbetegedések, de Olaszországban még így is kevesebb beteget regisztráltak, mint a csúcsot jelentő szombati napon.

Újabb hitelkerettel erősítené pozícióját a Daimler

A Daimler 10-15 milliárd eurós hitelkeretről tárgyal a bankokkal, melyet már jövő héten jóvá is hagyhatnak számára. Ezzel igyekszik erősíteni likviditási pozícióját az autógyártó.


A Fiat is hasonló úton jár mint a Daimler. Tegnap írtak alá egy 3,5 milliárd eurós hitelkeretet a pénzügyi mozgástér fenntartása érdekében.

Felfüggeszti az elbocsátásokat a Deutsche Bank

A Deutsche Bank bejelentette, hogy a koronavírus idejére felfüggeszti a létszámcsökkentéseket. Döntésüket azzal indokolták, hogy a jelenlegi időszak e nélkül is elég stresszes a munkavállalók számára. Ugyanakkor a dolgozók egy részénél rövidített munkaidőt fognak alkalmazni, például azért mert 200 bankfiókjukat ideiglenesen bezárták. Az elbocsátásokat a járványhelyzet normalizálódása után fogják folytatni.

Gyengébb évet vár az Infineon

Az Infineon jelentős profitvisszaesésre számít az idei évben. A korábbi 3-7% közötti árbevétel növekedési várakozás nem fenntartható, de egyelőre nem tudják számszerűsíteni a várható visszaesést. Az első negyedéves eredmény a korábbi eredményvárakozási sáv alja környékén alakulhat. Az Infineon jelentős autóipari beszállító, így mostani profitfigyelmeztetése nem váratlan, miután az autók iránti kereslet jelentős, de átmenetinek vélt visszaesést mutat.

Heti 2,2 milliárd dolláros kiesés a Volkswagennél

Jelentős terhet jelent a Volkswagennél, hogy európai és amerikai gyárait is be kellett zárnia. A vezérigazgató szerint ez heti 2,2 milliárd dolláros kiesést jelent. Az erős pénzügyi pozíciónak köszönhetően a jelenlegi helyzetet hetekig, sőt akár hónapokig is képesek fenntartani, de azért nem a végtelenségig. A vezérigazgató megerősítette azt is, hogy nem szorulnak állami támogatásra.

Tovább zajlanak az egyeztetések az UniCredit létszámcsökkentéséről

A bankcsoport és a szakszervezet között továbbra is zajlanak az egyeztetések a korábban már bejelentett 6.000 fős, elsősorban olasz munkavállalókat érintő létszámcsökkentésről. A felek várhatóan két héten belül megállapodnak a részletekről.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben