Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra sincs egységes európai fellépés

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. március 25.   10:34

Romló spanyol helyzet Szárnyaltak tegnap az európai részvénypiacok. A CAC40 8,4%-ot, a FTSE100 9,1%-ot, a DAX 11%-ot emelkedett tegnap. Ahogy az tegnap napközben már kiszivárgott az eurozóna pénzügyminisztereinek nem...

Romló spanyol helyzet

Szárnyaltak tegnap az európai részvénypiacok. A CAC40 8,4%-ot, a FTSE100 9,1%-ot, a DAX 11%-ot emelkedett tegnap.


Ahogy az tegnap napközben már kiszivárgott az eurozóna pénzügyminisztereinek nem sikerült megállapodniuk közös, koronavírus kezelésére szolgáló kötvények kibocsátásáról. Elviekben egyet értettek a miniszterek a nagyobb koordináció szükségességéről, de ennek gyakorlatba való átültetéséről nem sikerült megállapodni. Ma tovább folynak az egyeztetések, de mivel túlzónak vélik a közös kötvénykibocsátást így várhatóan ma sem sikerül megállapodásra jutniuk. Valószínűbbnek tűnik, hogy közös kötvénykibocsátás helyett csak hitellehetőségekkel támogatják meg a leginkább bajba jutott országokat.


A vasárnapi és a hétfői új koronavírusos betegszám csökkenést követően tegnap 5.249 új beteget regisztráltak Olaszországban. Bár ez magasabb, mint a hétfői érték, de szerencsére továbbra is 1.300 fővel alacsonyabb, mint a szombati csúcs. Ugyanakkor Spanyolországban az elmúlt két napban berobbant az új megbetegedések száma, csaknem 7.000 új beteget regisztráltak tegnap.

Földre kényszerült a Ryanair is

Gyakorlatilag működésének felfüggesztésére kényszerült a Ryanair. Most már csak gyakorlatilag Írország és Anglia között repülnek a járataik, illetve néhány további feltétlenül szükséges útvonalon szállítanak már csak utasokat. A ryanair azzal számol, hogy a járványintézkedések miatti utazási korlátozások miatt áprilisban és májusban sem tud még visszatérni a normális üzletmenethez.

Haladékot kapnak a Banco Bilbao spanyol ügyfelei

A Banco Bilbao azoknak a spanyol magányszemélyeknek a kérésére akiket érint a koronavírus kitörése 6 hónapra felfüggeszti a hitelek törlesztőrészletet. Itt sem a hitelek elengedéséről van szó, hanem mindössze 6 hónapos haladékot biztosít a bank.

Az E.ON-t is érinti a koronavírus

Az E.On 2019-es korrigált EBIT eredménye a várakozásoknak megfelelően 3,2 milliárd euró lett. 2020-ra 3,9-4,1 milliárd euró közötti összeget várnak, ami elmarad a 4,16 milliárd eurós piaci várakozástól. 2019-ben a nettó eredmény 1,5 milliárd euró lett, elmaradva az 1,55 milliárd eurós várakozástól. Az E.On a 2020-as kilátásoknál még nem vette figyelembe a koronavírus hatásait, pedig például az energetikai projektek esetében csúszás várható emiatt és a villamos áram iránti kereslet is csökkenhet a gyárak leállása miatt.

Még nagyobb leépítés jön a Thyssenkrupp-nál

Az eredetileg tervezettnél 1000 fővel többet, 3000 főt bocsáthat el a Thyssenkrupp 2026-ig. A létszámcsökkentés részleteiről már meg is állapodtak a szakszervezetekkel. A Thyssenkrupp eleve rossz piaci helyzetben volt, amit csak még tovább rontott a koronavírus.

Fiókmentes bankolásra biztatja ügyfeleit az UniCredit

Az UniCredit csoport olasz fiókjainak mindössze 30%-a fog nyitva tartani, a többi átmenetileg felfüggeszti nyitva tartását. A bank a digitális csatornák felé igyekszik terelni ügyfeleit, ahol szintén elérhetik a szolgáltatásokat.

Oroszországban is leáll a Volkswagen

Két hétre leállítja oroszországi gyártását a Volkswagen, azt követően, hogy az európai leállások miatt ellátási nehézségek léptek fel az autógyártónál.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben