Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szabadabb költségvetési felhasználást biztosít az EU

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. március 16.   10:24

A koronavírus elleni védekezésre fordíthatók a még fel nem használt uniós források Emelkedést hozott a pénteki nap az európai tőzsdéken. A DAX 0,8%-ot, a CAC40 1,8%-ot, a FTSE100 2,5%-ot emelkedett. A koronavírus helyzet kezelésére az EU...

A koronavírus elleni védekezésre fordíthatók a még fel nem használt uniós források

Emelkedést hozott a pénteki nap az európai tőzsdéken. A DAX 0,8%-ot, a CAC40 1,8%-ot, a FTSE100 2,5%-ot emelkedett.


A koronavírus helyzet kezelésére az EU óriási, eddig példátlan költségvetési átcsoportosítást tett lehetővé. Ennek lényege, hogy a 2014-2020 közötti, még fel nem használt uniós forrásokat a tagállamok szabadon felhasználhatják a koronavírus elleni védelemre, illetve ezzel összefüggésben a gazdasági károk enyhítésére. Ezzel a lépéssel összesen 37 milliárd eurónyi európai uniós forrás válik szabadon felhasználhatóvá. Ez abban az értelemben nem tekinthető fiskális élénkítésnek, hogy ez az összeg eddig is felhasználható lett volna, de csak célzott programokra.


A Financial Times értesülései szerint Christine Lagarde bocsánatot kért kollégáitól, amiért a csütörtöki EKB ülés alkalmával nem megfelelően kommunikált és azt az üzenetet közvetítette, hogy a jegybanknak nem kell foglalkoznia a növekvő kötvény spreadek-kel.


Az Európai Bizottság szakértője szerint 2020-ban az Eurózóna GDP-je 1%-kal csökkenhet.


Kína Olaszország után Spanyolországnak is felajánlotta segítéségét a koronavírus elleni küzdelemben. Ez az orvosi segítségen túl egészségügyi eszközök biztosítására is kiterjed.

Profit warning a Lufthansatól

Az ismert eseményeknek köszönhetően a Lufthansa ma profit warning-ot jelentett be. Közölte, hogy az idei tisztított üzemi eredménye jelentősen el fog maradni a tavalyi 2 milliárd eurós szinttől. A légitársaság beszünteti az osztalékfizetést és csökkenti az alkalmazottak napi munkaidejét, ugyanis az elkövetkező hetekben a korábban tervezett kapacitások 70 százalékán fog csak tudni repülni. A cég egyébként jelentős pénzmennyiséggel bír, hiszen 4,3 milliárd euró likviditása és ezen felül még egy 800 millió eurós hitelkerete is van. A flotta 86 százaléka saját kézben van, aminek 90 százaléka tehermentes, s mintegy 10 milliárd euró könyvszerinti értékkel rendelkezik.

Nagy pofon a WizzAir-nek a lengyel tiltás

Beutazási tilalmat rendelt el a hétvégén a lengyel kormány, ami a repülők felfüggesztését is magával hozza. Ez komoly érvágás a WizzAir-nek, hiszen kapacitásainak 20%-a Lengyelországhoz kapcsolódik. Ez még akkor is komoly kiesés, ha a repülőjegyek iránti kereslet egyébként is csökkenést mutatott.

Veszélyben a közgyűlések és emiatt az osztalékok is

A Daimler már bejelentette, hogy elhalasztja április elsejére tervezett részvényesi közgyűlését és közgyűlési jóváhagyás hiányában az osztalékfizetés is későbbre tolódhat. Hasonló lépésre valószínűleg több másik társaság is kényszerülhet, így több esetben is csúszhat majd az osztalékok kifizetése.

PODCAST

Ellenséges felvásárlást kísérel meg az UniCredit a Commerzbank-kal szemben

Az olasz UniCredit Bank megszerezte a német Commerzbank 9 százalékát, és nagyon úgy tűnik, hogy többségi tulajdonos szeretne lenni. Ennek viszont...

Élelmiszerár-sok(k)
AGRÁR SAROK

Élelmiszerár-sok(k)

Statisztikákkal ugyan nehéz alátámasztani, de nincs olyan, akinek ne lenne ismerőse, aki a határokon túli boltokba jár vásárolni. Pláne nincs...

2024. szeptember 16.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben