Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nemkonvencionális lazításról dönthet az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. március 4.   09:45

A Fed nyomdokaiba léphet az EKB Felpattantak tegnap az európai részvénypiacok. A FTSE100 1%-ot, a DAX és a CAC40 egyaránt 1,1%-ot emelkedett. A piac egyre nagyobb valószínűséggel árazza az EKB 10 bázispontos...

A Fed nyomdokaiba léphet az EKB

Felpattantak tegnap az európai részvénypiacok. A FTSE100 1%-ot, a DAX és a CAC40 egyaránt 1,1%-ot emelkedett.


A piac egyre nagyobb valószínűséggel árazza az EKB 10 bázispontos kamatcsökkentését, de ezen túlmenően más eszközökhöz is nyúlhat a jegybank, főként azt látva, hogy a Fed lépése nem igazán lett népszerű a piacokon. A Commerzbank véleménye szerint az eszközvásárlási program keretét 20 milliárd euróval növelheti meg az Európai Központi Bank, és ezen keresztül nyújthat többlet likviditást. Az EKB néhány tagja szerint pedig egy speciális TLTRO programra lenne szükség, ami nem csak a pénzügyi szektornak, hanem a koronavírus által leginkább sújtott vállalatoknak nyújtana célzott kedvezményes hiteleket.


Az EU 700 millió eurós támogatást nyújtott Görögországnak a menekültválság kezelésére, és egy gyorsreagálású bevetési egységet is a görög határra küldenek, a határvédelmet megerősítendő.


Olaszországban továbbra is gyorsan terjed a koronavírus, mintegy 500 új beteget regisztráltak.

Kelendő az elektromos Mini

A BMW csoporthoz tartozó Mini-nél már 7000 megrendelés érkezett az elektromos változatra, ami rendkívül erős, a vártnál is kedvezőbb kezdés és értelemszerűen a cég menedzsmentje is elégedett vele.

További kapacitás csökkentés jöhet a Wizz Air-nél

A Wizz Air-nél további kapacitás csökkentés jöhet a koronavírus miatt csökkenő kereslet okán. Ennek nagyságrendje akár a negyedéves kapacitás 10%-át is elérheti. Hasonló lépések láthatók gyakorlatilag az egész szektorban, a visszaeső keresletre a költségcsökkentés érdekében járat ritkításokkal reagálnak a légitársaságok.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben