Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Libor bírságra céltartalékol a Deutsche Bank - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 29.   10:17

A Bayer bejelentette, hogy a hemofília A és B (vérzékenység) típusának kezelésére szolgáló gyógyszer második és harmadik fázisú klinikai vizsgálatához sikerült a megfelelő kísérleti bázist megteremteni. Vagyis indulhatnak az utolsó klinikai kísérletek. Különben vérzékenységben a világon mintegy 400.000-en szenvednek, s ebből mintegy 105.000 a...


A Bayer bejelentette, hogy a hemofília A és B (vérzékenység) típusának kezelésére szolgáló gyógyszer második és harmadik fázisú klinikai vizsgálatához sikerült a megfelelő kísérleti bázist megteremteni. Vagyis indulhatnak az utolsó klinikai kísérletek. Különben vérzékenységben a világon mintegy 400.000-en szenvednek, s ebből mintegy 105.000 a regisztrált beteg. Vagyis a többség nem is tud a betegségéről. Ez viszont azt is jelenti, hogy az új gyógyszer valószínűleg olyan nagy jövedelmet nem fog hozni a cégnek, s így a jelentősége is kisebb. Ugyanakkor a cég azt is bejelentette, hogy a hármas fázisú globális klinikai kísérletek a gyomorrák kezelésére szolgáló regorafenib esetén sikerrel zárultak. A gyógyszer különben az USA-ban szeptember óta kapható, hiszen akkor hagyta jóvá a hatóság a forgalmazását (gyorsított eljárásban). A jelenlegi eredmény lehetőséget teremt arra, hogy hamarosan további országokban is bevezetésre kerüljön a gyógyszer. Az pedig pozitív a Bayer számára, de az eredmény várható volt, vagyis a hatás limitált lehet.
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
E.ON: Úgy tűnik, hogy a szélerőmű projektek felgyorsulhatnak az után, hogy a német parlamenti képviselők egyre közelebb jutnak ahhoz, hogy megkönnyítsék a nemzeti hálózatra való csatlakoztatását a szélerőmű projekteknek. Az elmúlt időszakban a szabályozatlan és nehézkes nemzeti hálózatra való csatlakozás miatt több projektet is elhalasztottak Németországban.
A Siemens igazgatósága elfogadta azt a tervet, amelynek keretében az Osram operációjának 80,5 százalékát leválasztanák a cégről, s a meglevő Siemens részvényesek között osztanák fel a tőzsdére vinni kívánt entitás részvényeit úgy, hogy minden 10 Siemens részvény után járna 1 Osram részvény. A felosztást követően a részvények bevezetésre kerülnek a tőzsdére. A tranzakciót követően a Siemens 17 százalékos a nyugdíjalapok pedig 2,5 százalékos tulajdonosai lesznek a világítótest gyártó cégnek, 80,5 százalék lesz a szabad közkéz hányad. A tervet még a részvényesek 75 százalékának el kell fogadnia a január 23-i közgyűlésen, ahhoz hogy életbe lépjen. A hír pozitív a részvényesek számára.
A Deutsche Bank compliance osztályának vezetője tegnap azt nyilatkozta, hogy a bank elkezdte a céltartalék képzését egy esetleges Libor manipuláció miatti büntetésre. A bank nem hozta nyilvánosságra a tartalék nagyságát, mindössze megfelelő nagyságúnak nevezte azt, részleteket legkésőbb a következő negyedévi eredmény kimutatásból lesz majd kiolvasható. A vállalat eredményére a mostani céltartalék képzés egyszeri eredményrontó tényezőként fog majd jelentkezni. Először az ügyben a Barclay’s ítélték el, ami csaknem 110 milliárd forintnyi bírságot kapott. Ekkora összegű céltartalékolásnak a hatása a Deutsche Bank részvényeire 0,42 euró, azonban ennél nagyobb céltartalék képzést is elképzelhetőnek tartunk. Azonban ezzel a befektetők már számoltak, még akkor is, ha nem volt céltartalék képezve rá, ezért jelentős árfolyamhatásra nem számítunk az ügy kapcsán.
A BASF lezárta a Becker Underwood akvizíciójának a tranzakcióját. A bejelentés árfolyamhatással nem jár, ugyanis most csak egy technikai jellegű esemény befejeztét publikálták.
A Morgan Stanley egyenlő súlyozásúról alulsúlyozásúra minősítette le a Daimler –t.
A Fiat célárát 3,5-ről 3,2-euróra csökkentette a Morgan Stanley. A Minősítést alulsúlyozáson tartva.
Az E.ON 13 hónapnyi állás és többszöri elhalasztott újraindítási kísérlet után üzembe helyezte a svéd Oskarshamn-1-es reaktort. Egy hétig még teszt üzemmódban 112 MW-on fog futni az erőmű, majd teljes kapacitásra kapcsolják, ami a termelés megnégyszereződését fogja jelenti.
A Nokia pert nyert a Blackberry telefonokat gyártó RIM ellen. Svéd választott bíróság hozta meg a döntést, amely szerint a RIM jogtalanul használja a WLAN technológiát telefonjaiban, piacra dobás előtt rendeznie kell a Nokia felé a jogdíjakat.
A DZ Bank vételről tartásra minősítette le a Lindét.
Távozik a Nokiától a képalkotásért felelős ügyvezető, Damian Dinning, az ő nevéhez fűződik a Nokia által használt technológia a PureView megalkotása. A Nokia fő erőssége az elmúlt időszakban a fejlett képalkotási technológia volt, valószínűleg a vezető váltással ez nem fog változni, de érdemes lesz figyelni, hogy a telefongyártó legfőbb ütőkártyája megmarad-e a jövőben is.
Az Infineon bejelentette, hogy a negyedik negyedévi eredmény eddig a várakozásoknak megfelelően alakul, de a jövőre vonatkozó kilátások nagyon borúsak. 100 millió eurós költségmegtakarítás és a beruházások csökkentését már korábban bejelentette a vállalat.
A Siemens megállapodást kötött az Invesys Rail megvételére, az Invesys vasút automatizáló üzletére. A megvásárolni kívánt cég a 800 millió fontos bevételével piacvezetőnek számít a vasúti automatizálás területén. A tranzakciót még jóvá kell hagyniuk a részvényeseknek és a szabályozó hatóságoknak. Az üzlet értéke 1,7 milliárd font vagyis 2,1 milliárd euró, ez meglehetősen magas felvásárlási árat jelentene, ugyanis az éves árbevétel több, mint duplájáért vette meg a társaság. A bejelentés után az Invesys árfolyama szárnyalni kezdett és egyetlen nap leforgása alatt 25%-ot emelkedett.
Az ArcelorMittal két kohójának hibája miatt Lengyelországban az októberi acéltermelés 27,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A vállalat megerősítette a kiesés tényét. Az ArcelorMittal acéltermelése adja Lengyelország acéltermelésének 70%-át, ezért lehetett ilyen jelentős országos szinten is a visszaesés nagysága.
Lezajlottak az egyeztetések a francia kormány és az ArcelorMittal között. A találkozó utáni nyilatkozatok alapján a vállalatot nem az állam venné át, hanem egy szakmai befektető, amelyik a kormány támogatását is élvezi, így a tranzakció nem igényel közvetlen állami ráfordítást. A befektetői csoport kilétét nem hozták nyilvánosságra, de állítólag 400 millió eurót fektetne be a franciaországi üzembe. A politikusok nyilatkozatai alapján egyébként erős politikai színezetett kapott az ügy és arról nyilatkoztak, hogy nem látják szívesen az országban az ArcelorMittal-t, azonban megítélésünk szerint ezek a nyilatkozatok főleg a választóknak szólnak.
A Linde egységei a Linde LienHwa és Linde GISE vált a kínai kijelző ipar fő szállítójává. A három legnagyobb gyártó a Samsung, a BOE és a ChinaStar. A növekedési lehetőségek jelentősek, hiszen egyre több területen használják fel az LCD kijelzőket.
A Linde leányvállalatai ömlesztett és elektronikai iparban használatos speciális gázokat-t fognak szállítani, melyeket a kijelzők gyártási folyamatainál fognak felhasználni. A beszállítói szerződések megkötésével egy időben Tajvanban és Dél-Koreában új üzemeket létesít. A beruházás értéke 100 millió euró.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben