Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az autó- és az elektronikai ipar rontotta a ZEW indexet

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. február 19.   10:01

Kamatot csökkenthet a török jegybank Csökkentek tegnap a vezető európai részvényindexek. A CAC40 0,5%-ot, a FTSE100 0,7%-ot, a DAX pedig 0,8%-ot esett. A vártnál nagyobb mértékben csökkent a német és az...

Kamatot csökkenthet a török jegybank

Csökkentek tegnap a vezető európai részvényindexek. A CAC40 0,5%-ot, a FTSE100 0,7%-ot, a DAX pedig 0,8%-ot esett.


A vártnál nagyobb mértékben csökkent a német és az eurózónás ZEW index is. A német gazdasági kilátások a korábbi 26,7 pontról 8,7 pontra csökkentek, szemben a 21,5 pontos várakozással. A jelenlegi gazdaság megítélése pedig -9,5 pontról a vártnál szintén nagyobb mértékben csökkenve -15,7 pontra esett vissza. Leginkább az amúgy is kedvezőtlen megítélésű autóipar gazdasági környezetének minősítése romlott, de szintén sokat romlott az elektronikai ipar környezete is. Viszont alacsony bázisról javulást mutatott a bankszektor, valamint enyhe javulás volt tapasztalható a telekommunikációs és a közmű szektor esetében is.


Újabb kamatcsökkentésről dönthet mai kamatdöntő ülésén a török jegybank. A várakozások szerint 50 bázisponttal 10,75%-ra csökkenthetik a kamatot. Bár az elemzők 60%-a 50 bázispontos csökkentésre számít, másik 30%-uk inkább a kamatok szinten tartását valószínűsíti.

További költségcsökkentés jön a Daimlernél

A gyenge kereslet és a megnövekedett kutatási és fejlesztési költségek miatt további költségcsökkentő intézkedések következnek a Daimler kamion üzletágánál. 2022-re 550 millió eurós költségcsökkentést céloznak meg.

85%-ot esett az Adidas kínai aktivitása

A holdújév óta eltelt hetekben 85%-kal esett vissza a tavalyi évhez képest az Adidas üzleti aktivitása Kínában. A koronavírus jelentkezését megelőzően még erős teljesítményt tapasztaltak, de mivel az elmúlt hetekben gyakorlatilag megállt Kínában az élet, így a nagymértékű visszaesés nem meglepő. Ennek ellenére a befektetők negatívan értékelték az adatot, hasonlóan ahhoz, amit néhány napja az Apple esetében láttunk.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben