Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Korai volt?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. február 14.   09:42

Erste kommentár Ugyan a megbetegedési adatokat az új vuhani vezetés kicsit átértelmezte, és kiderült, hogy a megbetegedéseket alul-, a halálozásokat pedig felülbecsülték, ennek ellenére a tisztított...

Erste kommentár

Ugyan a megbetegedési adatokat az új vuhani vezetés kicsit átértelmezte, és kiderült, hogy a megbetegedéseket alul-, a halálozásokat pedig felülbecsülték, ennek ellenére a tisztított számokból úgy tűnik, hogy újra növekedésnek indult a megbetegedések száma. A tegnapi (tegnapelőtti) adat még belefért a szórásba, de a mai (tegnapi) adat újra jelentős növekedést mutatott. Ez pedig azt sugallja, hogy talán korai volt a karantén részleges feloldása, illetve enyhítése. Úgy tűnik, érdemesebb lett volna még egy-két hetet várni, amíg a vírus szépen csendben kimúlik. Mindenesetre ez a tény egyelőre olyan nagyon nem hatja meg a piacokat, hiszen a DAX ma reggel kis pozitív elmozdulást mutat, és a BUX is folytatja az emelkedést.

Újra nyeregben az Nvidia

Sikerült ledolgozni a kezdeti mínuszok egy részét a vezető amerikai részvényindexeknek. A Dow 0,4%-kal, az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal esett tegnap.


Erős negyedik negyedévet zárt az Nvidia. Az árbevétel 41%-kal nőtt év/év alapon 3,1 milliárd dollárra, enyhén felülmúlva a 3 milliárd dolláros konszenzust. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,89 dollár lett a várt 1,66 dollárral szemben. Ez részben a vártnál jobb bruttó marzsnak volt köszönhető, ami 65,4% lett a várt 64,5%-kal szemben. A kedvező tendencia a fundamentumokban a most kezdődött negyedévben is fennmaradhat, ugyanis 3 milliárd dollár körüli árbevételt vár a cég a konszenzus 2,8 milliárd dollárjával szemben, ráadásul a koronavírus hatásait is igyekeztek belevenni ebbe, egy 100 millió dolláros negatív hatás formájában. A jó teljesítmény mögött az állt, hogy a számítógépes játékokhoz grafikus kártyákat, illetve egyéb eszközöket gyártó üzletág bevételei 56%-kal emelkedtek 1,5 milliárd dollárra, míg az adatközpontokat kiszolgáló üzletág 43%-kal növekvő, 968 millió dolláros bevételt generált. A menedzsment szerint már nem csak a nagy felhőszolgáltatók hajtanak végre komoly beruházásokat a mesterséges intelligenciába, hanem egyre több kisebb vállalat és start-up is. A kedvező hírekre 5%-kal emelkedett az árfolyam piaczárás után.


Egy tegnapi bírósági döntés értelmében egyelőre nem haladhat tovább a Pentagon számára tervezett felhőalapú szolgáltatással kapcsolatos projekttel a Microsoft. Az Amazon a projekt igazságtalan elbírálása miatt indított pert korábban, így ez a döntés most minimális részsiker lehet számukra.


Az ügyhöz közel álló források szerint 767 dolláron kelhettek el a Tesla újonnan kibocsátott részvényei tegnap, amivel 2 milliárd dollár körüli tőkét tudott bevonni a cég. Érdekesség, hogy a kereskedés végére az árfolyam közel 5%-kal emelkedett, így nem büntették a részvényesek a hígulásért a céget.

Nehezebb megítélni a kínai számokat

Vegyesen teljesítettek ma az ázsiai részvénypiacok. A Nikkei 0,6%-ot csökkent, míg a Shanghai index 0,2%-ot, a Hang Seng pedig 0,3%-ot emelkedett.


Ismét jelentősen, 4.000 fővel nőtt a koronavírusos betegek száma. Egyelőre nehéz megítélni, hogy ez az új, tegnaptól alkalmazott módszertan miatt van-e, vagy esetleg ismét gyorsulásnak indult a vírus terjedése. A tisztánlátást nehezíti, hogy már CT eredmény alapján is diagnosztizálnak, így a hagyományos tüdőgyulladással jelentkező betegek is megjelennek a statisztikában. Az adatok megbízhatatlansága még a halottak számában is megnyilvánul, ugyanis a tegnapi nagy megugrást követően ma gyakorlatilag stagnálás következett be, kiderült ugyanis, hogy mintegy 100 halálesetet duplán számoltak. Ma reggelig közel 64.400-an betegedtek meg a koronavírusban és 1.383-an vesztették benne életüket.


A kínai deviza- és kötvénypiac csak félgőzzel üzemel. A forgalom nagyjából fele csak a vírus kitörését megelőző szintnek, mivel a gazdasági élet szereplőinek és a kereskedőknek egy része tért még csak vissza a munkába.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott az amerikai és az európai határidős piacokon is ma reggel.

Hitelminősítés

A Standard and Poor’s és a Fitch is ma publikálja felülvizsgálatának eredményét. Felminősítésre egyik esetben sem számítunk.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben