Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csúcsok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. február 12.   09:42

Erste kommentár A DAX, a Dow Jones, az S&P500 és a Nasdaq is új csúcsot ütött tegnap. A befektetők úgy vásárolják a részvényeket, mintha nem lenne holnap. Már többször megírtuk, hogy az...

Erste kommentár

A DAX, a Dow Jones, az S&P500 és a Nasdaq is új csúcsot ütött tegnap. A befektetők úgy vásárolják a részvényeket, mintha nem lenne holnap. Már többször megírtuk, hogy az eredményvárakozások 10 és 30 százalék közötti „egy részvényre” jutó eredménybővülést mutatnak az idei évre, ahol az abszolút nyerő az amerikai technológiai szektor. Ugyanakkor az is igaz, hogy a felsorolt indexek mindegyike a sokéves átlagos előremutató P/E ráta fölött forog, méghozzá több mint egyszeres szórással. Ezt persze magyarázza a jelentős eredménybővülés, ami ugyan csökkenhet jövőre, de még mindig elég magas maradhat. Ráadásul abban a skizofrén állapotban vagyunk, hogy ugyan az egyes cégekben jelentős javulást várnak, míg a feldolgozóipari menedzser indexek még mindig a kontrakciós tartományban vannak, igaz javuló tendenciát mutatva. Egy szó, mint száz, a részvénypiac átárazódása tovább folyik, és nem tudjuk hol van vége.


Mindeközben a koronavírus új megbetegedéseinek száma tovább csökken. Ráadásul elég dinamikusan, ami azt sugallja, hogy a Verhulst görbe modellezi jobban a folyamatokat. Ez pedig azt jelenti, hogy néhány hét múlva, kicsivel 50 ezer megbetegedés fölött telítésbe mehet a görbe. Ez most annyira valószínűnek tűnik, hogy befektetők már nem is foglalkoznak a vírussal. Ezt látjuk az új csúcsokban.


A DAX ma tovább emelkedik, és a BUX is a pozitív tartományban nyitott, s valószínűleg ott is zárnak az indexek.

Ezúttal Sanders az élen

Elfogytak a kezdeti pluszok tegnap a tengerentúli piacokon, ezzel nagyjából megelőző napi záróértékeik körül zártak a vezető részvényindexek.


A szavazatok 86%-os feldolgozottságát követően úgy tűnik, hogy Bernie Sanders nyeri meg a New Hampshire-i demokrata előválasztást. Sanders a szavazatok 25,8%-ával áll az élen, őt 24,4%-kal szorosan követi Pete Buttigieg, majd Amy Klobuchar következik 19,7%-kal. Ezzel az iowai eredményekhez hasonlóan Sanders és Buttigieg az igazi nyertesek, Elizabeth Warrennel és Joe Bidennel szemben. A nagy médiavisszhang miatt ezen előválasztásoknak komolyabb tétje volt, viszont arányaiban nézve ezekkel a szavazatokkal sokat még nem léptek előre a győztesek egy demokrata elnökjelöltségért. A következő megmérettetés február 22-én, majd február 29-én lesz, de az igazán nagy izgalmak március 3-án érkeznek majd, aznap ugyanis 14 államban is sor kerül előválasztásra. Tegnap este az is kiderült, hogy két demokrata jelölt, Andrew Yang és Michael Bennett is visszalépett a jelöltségtől.


Az előre megírt beszédhez képest nem hangzott már el érdemi újdonság Jerome Powell tegnapi kongresszusi meghallgatása során. A gazdasági folyamatokat kedvezőnek ítéli a Fed elnöke, a koronavírus hatásait pedig kiemelten figyeli a jegybank.

További lassulás

Egységes képet mutattak ma az ázsiai részvénypiacok. A tegnap zárva tartó Nikkei ma 0,7%-ot emelkedett, míg a Shanghai index 0,9%-ot, a Hang Seng pedig 1,0%-ot ment.


Tegnap 2.000 főre tovább csökkent az új koronavírusos megbetegedések száma, ezzel a csúcshoz képest lefeleződött az új esetek száma. Ma reggelig összesen közel 45.200 beteget regisztráltak, az áldozatok száma pedig 1.100 fölé emelkedett.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben