Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Lemondott a CDU elnöke

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. február 11.   10:20

Annegret Kramp-Karrenbauer mégsem akar kancellár lenni Oldalazó mozgás volt tapasztalható tegnap az európai tőzsdéken. A DAX és a CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 0,3%-ot csökkent. Viszont a FTSE MIB, az IBEX 35 és a STOXX 600 is 0,1% körüli...

Annegret Kramp-Karrenbauer mégsem akar kancellár lenni

Oldalazó mozgás volt tapasztalható tegnap az európai tőzsdéken. A DAX és a CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 0,3%-ot csökkent. Viszont a FTSE MIB, az IBEX 35 és a STOXX 600 is 0,1% körüli mértékben emelkedett.


Annegret Kramp-Karrenbauer tegnap bejelentette, hogy 2021-ben nem tervez kancellárjelöltként indulni a választásokon. Mivel a CDU elnöki tisztsége és a kancellárjelölt személye szorosan összeforr egymással, így egyúttal lemond a pártelnöki tisztségről is. Ezt a pozíciót addig tölti be, amíg nem sikerül új pártelnököt választani. Egyelőre senki sem jelezte, hogy elindulna a tisztségért. Annegret Kramp-Karrenbauer, akit joggal lehetett Merkel lehetséges utódjának tartani, ugyanakkor megtartja védelmi miniszteri címét.


Boris Johnson ma várhatóan bejelenti a brit történelem legnagyobb infrastrukturális projektjét. Nagysebességű vonatot terveznek építeni London és Észak-Anglia között. Ez nagyságrendileg 100 milliárd fontba kerülne, ami egyúttal a jelenleg futó legnagyobb európai infrastruktúra fejlesztési program is lenne. Az első szerelvények legkorábban bő 10 év múlva, 2031-ben indulhatnak majd el a vasútvonalon.


Bár az EKB stratégiai felülvizsgálata csak novemberben vagy decemberben zárulhat, de a Lagarde által diktált feszes tempóban az inflációs cél felülvizsgálata – amit az egyéb stratégiai témáktól külön kezelnek – akár már júliusra is befejeződhet.

Költségcsökkentést várnak el a Commerzbanktól

Német lapértesülések szerint az EKB felügyelőbizottsága kritikát fogalmazott meg a Commerzbank alacsony jövedelmezősége miatt, és költségcsökkentő intézkedéseket várnak el a banktól a jövedelmezőség helyreállítása érdekében. A felügyeletet elsősorban pénzügyi stabilitási szempontból érdekli a banki jövedelmezőség.

Olaszországot sújtja leginkább az UniCredit leépítése

Az UniCredit decemberben bejelentett 8000 fős leépítésével kapcsolatban tegnap már részletek is megjelentek. Ahogy az várható volt, a leépítés leginkább Olaszországot érinti. Itt 6000 főt terveznek elbocsátani és 450 fiókot zárnak be 2023-ig.

Veszteséges lett a Daimler

A negyedik negyedévben minimális, 11 millió eurós veszteséget könyvelt el a Daimler, szemben a várt 777 millió eurós plusszal. A vártnál gyengébb eredmény fő oka a dízelmotorokhoz kapcsolódó egyszeri tételek voltak. A gyenge eredmény után a társaság részvényenként 0,9 eurós osztalék kifizetését javasolja csak, ami az elemzői várakozások alja. A piac ugyanakkor mégis optimistán fogadta az eredményt, hiszen a társaság jelentősen növekvő eredményt és mélyreható fundamentális változásokat ígért. A 2020-as árbevétel annak ellenére emelkedhet, hogy értékesített darabszámban enyhe csökkenésre számítanak. A korábbi pletykákkal ellentétben a Daimler explicite nem jelentett be újabb létszámcsökkentést, ugyanakkor 2022-re 1,4 milliárd eurós bérköltség csökkentést tűztek ki.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben