Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A jegybankokra figyel Európa

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. február 7.   10:39

Meglepetésszerű kamatemelés a cseheknél Tovább emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 0,3%-ot, a DAX 0,7%-ot, a CAC40 pedig 0,9%-ot emelkedett. Tegnap a cseh jegybank meglepetésszerű 25 bázispontos kamatemelést hajtott...

Meglepetésszerű kamatemelés a cseheknél

Tovább emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 0,3%-ot, a DAX 0,7%-ot, a CAC40 pedig 0,9%-ot emelkedett.


Tegnap a cseh jegybank meglepetésszerű 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre, ezzel 2,25%-ra emelve az alapkamatot. A szavazás meglehetősen szoros volt, 4:3 arányban voksoltak a jegybankárok a kamatemelés mellett. A meglepő lépésre a cseh korona jelentősen erősödött.


Ma is a jegybankokra lesz majd érdemes figyelni. A román jegybank várhatóan 2,5%-on tartja az alapkamatot, viszont az orosz jegybank 25 bázisponttal 6,0%-ra csökkentheti az irányadó rátát. Így a januári 2,4%-os infláció és 2,7%-os maginfláció mellett még mindig jelentős reálkamatot biztosítana a rubel.

Új tulajdonos a Deutsche Banknál

Nagy napja volt tegnap a Deutsche Banknak, az árfolyam 13%-ot emelkedett, miután egy amerikai befektetői csoport, a Capital Group 3%-ra növelte részesedését a német bankóriásban.

Heteken belül leállás jöhet a Fiatnál

A Fiat Chrysler csoport jelezte, hogy 2-4 héten belül leállásra kényszerülhet Európában is, miután a kínai leállások miatt akadozik az alkatrész ellátás. Várhatóan egy európai gyárat kell majd leállítania a Fiatnak, de azt egyelőre nem mondták meg, hogy melyik ez az üzem.

Ismét Észak-Amerika hozta a profitot a Fiat-nak

A Fiat Chrysler csoport tegnap számolt be negyedik negyedéves eredményéről. A társaság a várakozásokkal összhangban 2,1 milliárd eurós korrigált EBIT eredményt ért el, ami 16%-os javulás a tavalyi év azonos időszakához képest. A nyereséget ezúttal is Észak-Amerika szállította, ahol 2,3 milliárd eurós EBIT eredményt ért el a csoport, vagyis a többi piacon veszteséget szenvedett el. A részvényárfolyam tegnap átmeneti emelkedéssel reagált.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben