Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az EKB továbbra is hisz a bérinflációban

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. február 4.   10:18

Weidmann szerint érthető és realisztikus inflációs célra van szükség Visszafogottan emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,5%-ot, a FTSE100 pedig 0,6%-ot emelkedett. Az EKB vezető közgazdásza, Philip Lane szerint az emelkedő...

Weidmann szerint érthető és realisztikus inflációs célra van szükség

Visszafogottan emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,5%-ot, a FTSE100 pedig 0,6%-ot emelkedett.


Az EKB vezető közgazdásza, Philip Lane szerint az emelkedő európai bérköltségeknek inflációs hatása lesz, ami segít elérni a jegybank inflációs célját. Érdemes hozzátenni, hogy az EKB már régóta ezt az elvet vallja, ugyanakkor az elmúlt években nem láttuk az elméleti összefüggés bebizonyosodását.


A Bundesbank elnöke, Jens Weidmann szerint az EKB-nak érthető és realisztikus inflációs célra van szüksége, ami azonban nem szükségszerűen magasabb. Az EKB stratégiai felülvizsgálatának legfontosabb eleme az inflációs cél újradefiniálása, és a cél megváltoztatásának, esetleges csökkentésének akár komoly monetáris politikai üzenete is lehet. Az infláció mérésének és az inflációs cél meghatározásosáról szóló vitáknak is a lakhatási költségek mérése az egyik kulcsponti eleme.

Jelentős részvényeladás a WizzAir-nél

A WizzAir fő tulajdonosa, az Indigo Partners 12,5 milliónyi WizzAir részvényt értékesített gyorsított könyvépítés keretében. A tranzakciós ár 40,15 font volt, szemben a tegnapi 41,6 fontos záróárral, ami 3,5%-os diszkontot takar.

Tovább híztak a fapados légitársaságok

Januárban a Ryanair utasforgalma 5%-kal 10,8 millió utasra bővült a tavalyi 10,3 millió utasról. A kapacitáskihasználtság 92% volt. A csoporton belül a Lauda növekedése volt kiemelkedő, mely 67%-kal bővült.


A WizzAir januári utasforgalma 23%-kal 3,15 millió utasra bővült. Kapacitáskihasználtsága a Ryanairt megközelítve 90,2% volt.

Újabb Roundup pert töröltek

Újabb, ezúttal egy Saint Louis-i Roundup pert törölt a bíróság. Bár sem a részletek, sem a döntés oka nem ismert, a hír így is mérsékelten pozitív a Bayer számára.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben