Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Credit Suisse USD Garant Note Global Low Carbon III 20-24

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2020. február 3.   15:52

Az iSTOXX® Global Low Carbon ex-Controversial Activities Select 30 Index (IXGLCSU index) azon likvid részvények kiválasztására törekszik, melyek

Az iSTOXX® Global Low Carbon ex-Controversial Activities Select 30 Index (IXGLCSU index) azon likvid részvények kiválasztására törekszik, melyek alacsony volatilitással és magas osztalékhozammal rendelkeznek. A folyamat során a választható részvények körébe alacsony széndioxid-intenzitással működő vállalatok papírjai kerülnek. Továbbá jelentősen diverzifikál az index mind az iparágak, mind pedig országok szerint, illetve kizárja a kiválasztási körből az ellentmondásos iparágban működő vállalatokat (pl. fegyvergyártás vagy dohányipar). iSTOXX® Global Low Carbon ex-Controversial Activities Select 30 Index ESG index, azaz alkalmas azon befektetők számára is, akik számára fontos egy vállalat hatása a környezetére és a társadalomra, illetve szervezeti felépítésükben és a vállalatvezetésükben torzítatlanok, pontosak és átláthatóak.

Az ársúlyozású index végleges súlyai a megelőző 3-12 hónap historikus volatilitása alapján kerülnek megállapításra. Az index negyedévente kerül újrasúlyozásra.

 

A 30 részvény a STOXX Global 1800 Index 1800 vállalata közül kerül kiválasztásra a széndioxid-intenzitás mutató segítségével. (Ez utóbbi mutató árbevétel-arányos kibocsátásból indul ki, azaz így kompenzál a vállalat méretével.) Az 1800 vállalat széndioxid-intenzitás mutató szerint rangsorolt listájából a legrosszabb mutatóval rendelkező 30% (540 vállalat) elhagyásra kerül. (Hiányzó érték esetén úgy kerül kezelésre a vállalat mutatója, mintha a legmagasabb értékkel lenne egyenlő. Azonos mutatók esetén a magasabb osztalékhozammal rendelkező papír részesül előnyben.) Azaz fontos hangsúlyozni, hogy az alacsony széndioxid-intenzitás „előszűrőként” van jelen, a lehetséges részvények listájában maradt papírok a következő adatok szerint kerülnek rangsorolásra:

1) A részvények közül a legnagyobb 12 hónapos historikus nettó osztalékhozammal rendelkező 120 részvény kerül kiválasztásra. (Egyezőség esetén az alacsonyabb volatilitással rendelkező élvez előnyt.)

2) A listában maradt részvények volatilitás szerint kerülnek rangsorolásra. A volatilitás a következő képlet alapján kerül kiszámításra: MAX(3 hónapos historikus volatilitás; 12 hónapos historikus volatilitás). A lista első 5 amerikai vállalata automatikusan kiválasztásra kerül, ezáltal garantálva, hogy legalább 5 amerikai cég részvénye bekerül az indexbe.

3) A maradék 25 részvény a legalacsonyabb volatilitás alapján kerül kiválasztásra, a következő feltételek szerint: egy iparágból maximum 6 vállalat részvénye kerülhet be; egy régióból maximum 15 és legalább 3 szerepelhet; továbbá az egy országból szereplő vállalatok is korlátozva vannak piacméretük figyelembevételével. Ezek mind hozzájárulnak az index diverzifikációjához.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben