Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megnyílt az út a brit kamatcsökkentés előtt

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. január 31.   10:17

Csökkentette GDP előrejelzést a brit jegybank A negatív nemzetközi hangulatban csökkentek tegnap az európai részvényindexek. A DAX, a CAC40 és a FTSE100 is 1,4%-kal zárt alacsonyabban. Hiába ígérkezett a piaci...

Csökkentette GDP előrejelzést a brit jegybank

A negatív nemzetközi hangulatban csökkentek tegnap az európai részvényindexek. A DAX, a CAC40 és a FTSE100 is 1,4%-kal zárt alacsonyabban.


Hiába ígérkezett a piaci árazások alapján kiélezettnek a tegnap brit kamatdöntés, a BoE végül 7:2 arányban a kamatok tartása mellett döntött. Ugyanakkor kisebb lépéseket tett, amivel megnyitotta a lazítás előtt az utat. Egyrészt a közlemény szövegéből eltűnt a szigorítás lehetőségére való utalás, másrészt csökkentették a GDP előrejelzést (az ideit 1,25%-ról 0,75%-ra, a következő két évi előrejelzést pedig 25-25 bázisponttal), és csak 2021-re várják, hogy teljesülhet az inflációs cél.


A korábbi 1,5%-ról januárban 1,6%-ra emelkedett a német infláció, azonban az 1,7%-os piaci várakozástól így is elmaradt. Ugyanakkor a német kiskereskedelmi forgalom decemberben a várt 4,5%-nál lassabban, mindössze 0,8%-kal bővült.

Szünetelteti kínai termelését a BMW

A BMW három kínai gyárában további egy héttel, legalább február 9-ig szünetelteti a termelést. A döntés nem meglepő, hiszen jövő héten még rendkívüli szünetet rendeltek el Kína szerte, ami a gyárnál ellátási nehézségeket is okozhatna. A BMW irodai alkalmazottai viszont jövő héten újra munkába állnak, igaz ez távmunkát, otthoni munkavégzést fog majd jelenteni.

Egyszeri tétel lökte veszteségbe a Banco Bilbao-t

1,3 milliárd eurós leírást hajtott végre a Banco Bilbao az amerikai eszközein, aminek hatására 155 millió eurós veszteséggel zárta a negyedik negyedévet. Ez némileg kedvezőbb, mint a piac által várt közel 260 millió eurós veszteség. Pozitív meglepetést okozott a nettó kamatbevétel is, ami a vártat mintegy 200 millió euróval meghaladva 4,73 milliárd euró lett.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben