Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ha verseny, …

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. január 20.   09:29

Erste kommentár Ha gyengülési verseny, akkor a forint a nyerő a régióban. Ugyanis a többi régiós deviza inkább csak oldalazik mostanában, miközben a forint rekord sebességgel gyengül. Ebben valószínűleg két...

Erste kommentár

Ha gyengülési verseny, akkor a forint a nyerő a régióban. Ugyanis a többi régiós deviza inkább csak oldalazik mostanában, miközben a forint rekord sebességgel gyengül. Ebben valószínűleg két dolognak van komolyabb szerepe. Egyrészt a bankközi likviditás relatíve magasan, 1.000 milliárd forinton áll, másrészt az effektív kamatráta relatíve alacsony a régió országaihoz képest, miközben az infláció nem csak itthon, de mindenhol növekedésnek indult. Így a magyar inflációs cél is veszélybe kerülhet, miközben a nemzeti bank nagyon elkötelezettnek tűnik a laza hozamkörnyezet fenntartásában.


Az EUR/HUF keresztárfolyam egy enyhén emelkedő trendcsatornabán mozog már jó ideje. Ez alapján, ha az árfolyam a csatornában marad, akkor nagyjából 338 forint lehet a lokális maximum a jelenlegi mozgásban.


A mai napon a BUX felfelé, míg a DAX lefelé kezdte a kereskedést. Az előbbi pénteken egy támaszszintre ért, és az MACD indikátor szerint a korrekció is a vége felé jár. Így emelkedés, oldalazás jöhet a mai napon. A DAX esetében kicsit más a helyzet. Ellenálláshoz ért az árfolyam pénteken, ugyanakkor az indikátorok nem mutatnak túlvettséget. Így oldalazás, kis csökkenés lehet valószínű a mai napon.

Izgalmas hétnek nézünk elébe az USA-ban

Enyhe emelkedést mutattak pénteken a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,2%-kal, a Nasdaq 0,3%-kal, az S&P500 0,4%-kal került feljebb.


A héten folytatódnak a gyorsjelentések a tengerentúlon. Eddig többnyire a várakozásokat felülmúló eredményeket láthattunk. A nagy nevek közül kedden piaczárás után a Netflix és az IBM, szerdán a Johnson & Johnson, csütörtökön pedig az Intel jelent.


Pénteken a makroadatokat lesz érdemes figyelni, ugyanis érkeznek a Markit januári beszerzési menedzser indexei.


Kedden kezdődik Trump alkotmányos lemondatási eljárásának tárgyalása a Szenátusban. A pontos részletekről továbbra is vita van a demokraták és a republikánusok között. A republikánusok kiállnak Trump mellett, így továbbra sincs kilátásban az, hogy idő előtt távoznia kelljen az elnöki székből.

Japánban továbbra is terítéken van az alkotmánymódosítás

Kisebb emelkedéssel indították a hetet az ázsiai részvényindexek. A Nikkei 0,2%-ot, a Shanghai index 0,7%-ot emelkedett, míg a Hang Seng 0,6%-ot csökkent.


Shinzo Abe tovább küzd a békepárti alkotmány módosításáért a parlamentben. A japán miniszterelnök már évek óta próbálja elérni az alkotmány módosítását, de sem a politikusok, nem pedig a választópolgárok körében nem túl népszerű az ötlete, így várhatóan ezúttal sem jár sikerrel.


Hongkongban az elmúlt néhány hét békés tüntetéseit követően ismét fellángolt az erőszak. A kormányzó, Carrie Lam egyértelművé tette, hogy nem hajlandó lemondani és nyilvánvalóvá vált, hogy csak Peking-barát politikus állhat Hongkong élén. Az indulatok főleg az után szabadultak el, hogy a békés demonstrációt a kínai rendőrség megpróbálta megtiltani.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős indexek ma reggel. A Dow és az FTSE pluszban, az S&P, a Nasdaq és a DAX mínuszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben