Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Johnson megakadályozza az újabb skót népszavazást

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. január 15.   10:02

Ma kiderül, milyen kompenzációt kapnak a széntüzelésű erőművek Németországban Oldalazó mozgás jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A DAX, a FTSE100 és a CAC40 is 0,1%-nál kisebb emelkedést ért el. Ahogy az...

Ma kiderül, milyen kompenzációt kapnak a széntüzelésű erőművek Németországban

Oldalazó mozgás jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A DAX, a FTSE100 és a CAC40 is 0,1%-nál kisebb emelkedést ért el.


Ahogy az várható volt, Boris Johnson megakadályozta a skót függetlenségi népszavazási törekvést. Indoka az volt, hogy a 2014-es népszavazásnál megállapodtak abban, hogy a referendum egy nemzedéknyi időre szól, és ezen szerinte a Brexit sem változtat. A brit miniszterelnök a BBC-nek adott nyilatkozata alapján továbbra is rendkívül magabiztos és bízik abban, hogy év végéig sikerül az EU-val tető alá hoznia a szabadkereskedelmi megállapodást.


A német kormány ma megállapodásra juthat, hogy a széntüzelésű erőművek milyen kompenzációra lehetnek jogosultak az erőművek 2038-ig történő kötelező bezárása miatt. Az erről szóló döntés már tavaly februárban megszületett, de mivel a kompenzációról nem sikerült megegyezni, így egyelőre nem emelkedett törvényerőre. A német energetikai cégek közül leginkább az RWE lehet érintett, mely múlt héten már jelentősen emelkedett arra a spekulációra, hogy 2 milliárd eurós kompenzációt kaphat.


Tovább csökkent az olasz bankok nem teljesítő hiteleinek aránya. Novemberben 1,7%-ra csökkent a mutató, ami 2010 júliusa óta a legalacsonyabb érték.

Erős decembert és rekord évet zárt a Volkswagen

A Volkswagen csoport értékesítései decemberben 12,5%-kal 1,03 millió gépkocsira emelkedtek. Ezzel a 2019-es év egészében 1,3%-ot bővülve közel 11 millió gépkocsit adtak el, ami új rekordnak számít. A Volkswagen már korábban bejelentette, hogy a menedzsment által várt stagnálást felülmúlva enyhe növekedést tudott elérni a tavalyi évben.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben