Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Aláírás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. január 15.   09:38

Erste kommentár Magyar idő szerint délután fél hatkor ma véget ér a hosszú menetelés első része. A Fehér Házban a kínaiak és az amerikaiak aláírják az új kereskedelmi...

Erste kommentár

Magyar idő szerint délután fél hatkor ma véget ér a hosszú menetelés első része. A Fehér Házban a kínaiak és az amerikaiak aláírják az új kereskedelmi megállapodás első felét. A másodikra csak az elnökválasztást követően, azaz legkorábban december elején kerülhet sor, de valószínűbb, hogy átcsúszik a jövő évre. Pláne, ha a demokraták nyerik a választásokat, hiszen akkor az új elnök csak januárban veszi át hivatalát. Mindez azt jelenti, hogy most viszonylag hosszú ideig nem fog sok minden történni ezen a fronton. Éppen ezért azt gondoljuk, hogy az elmúlt hetek, hónapok emelkedése ma véget érhet, még akkor is, ha a gyorsjelentések igazolják azokat a pozitív kilátásokat az idei évre, amelyet amúgy részben már beárazott a piac.


A mai napon alapvetően csökkenésre számítunk a DAX és a BUX indexben is, legalábbis technikai alapon.

Folytatódnak a banki jelentések

Minimális elmozdulással zárták a tegnapi napot a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,1%-kal, az S&P500 és a Nasdaq 0,2%-kal estek.


A Citigroup és a J.P. Morgan kedvező tegnapi gyorsjelentései után ma a Bank of America és a Goldman Sachs folytatják a sort amerikai piacnyitás előtt. Kérdés, hogy ők is megerősítik-e azt a tegnapi összképet, miszerint a kötvénykereskedési üzletágaknak kifejezetten jó negyedik negyedéve volt tavaly, illetve azt, hogy a hitelvolumenek növekedése ellensúlyozni tudja a kamatmarzsok csökkenését. Ha ez így lesz, az valószínűleg további lökést adhat a szektornak.


Az amerikai kormány szigorítana a Huawei-t érintő export korlátozásokon. Jelenleg akkor tudja a kormány megtiltani azt, hogy egy cég a Huawei-nek exportáljon, ha az adott termék legalább 25%-ban amerikai részeket tartalmaz, ezt vinnék le 10%-ra. Ez alól specilális engedéllyel továbbra is lehetne felmentést kérni.


Ugyan senki számára nem okozott meglepetést, de jól összefoglalja a Boeing tavalyi évét a tegnap közzétett repülőgép-megrendelési adat. 2019-ben összesen 246 új megrendelést kapott a vállalat, ugyanakkor 333 megrendelést mondtak vissza, így összességében negatív tartományba került a mutató.

November után jöhet az újabb kereskedelmi megállapodás

Csökkenés jellemezte ma az ázsiai részvényindexeket. A Shanghai index 0,4%-ot, a Nikkei 0,5%-ot, a Hang Seng pedig 0,6%-ot csökkent.


Ma minden bizonnyal megszületik a részleges kereskedelmi megállapodás az USA és Kína között. Ez tartalmazni fogja, hogy új vámok nem lépnek életbe, és hogy a 120 milliárd dollárnyi termékre kivetett 15%-os vámot lefelezik. Azonban minden további vámcsökkentés csak egy újabb kereskedelmi megállapodás tárgya lehet, amire legkorábban novemberben, az elnökválasztást követően kerülhet sor. Ez erősíti azt a narratívát, hogy Trump kampánytémát szeretne csinálni a kereskedelmi megállapodásból.


A kínai jegybank 58 milliárd dollárnyi jüannal növelte a bankközi piac likviditását a jövő pénteken kezdődő holdújév előtt, mely időszakban jellemzően megnövekszik a lakosság készpénz igénye.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben