Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Holnap indul a gyorsjelentési szezon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. január 13.   09:34

Erste kommentár Holnap a J.P. Morgan, a Wells Fargo és a Citigroup számaival elstartol a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban.

Erste kommentár

Holnap a J.P. Morgan, a Wells Fargo és a Citigroup számaival elstartol a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban.


https://www.erstemarket.hu/tartalom/89081/heti-menu-200107


Úgy tűnik, hogy alapvetően javuló profitokat láthatunk majd a bankok esetében, de összességében azért vegyes a kép, azaz lesznek romló eredményről hírt adó bankok is. A szezon a FactSet gyűjtése alapján 2 százalékos profitcsökkenést hozhat az S&P500 esetében, míg a Bloomberg aggregátumai emelkedést mutatnak az összprofitban. Ugyanakkor az idei évben már profitbővülés jöhet a tavalyi megtorpanás után. Ne feledjük, hogy a 2018-as eredményt igen csak meghúzta az adócsökkentés, amelynek a hatása tavaly már nem érvényesült. A piac az idénre várt eredményjavulást már részben beárazta a tavaly év végi rally-val, így egy kicsit óvatosak lennénk a közeljövő fejleményeivel, amely igaz a DAX és a BUX index esetében is.


A reggeli órákban a DAX és a BUX index is a pozitív tartományban nyitott, de a technikai kép alapján nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez így is fog maradni a nap folyamán.

A héten indul a jelentési szezon

Csökkenéssel zárták a vezető amerikai részvényindexek a pénteki kereskedést. A Dow 0,5%-kal, az S&P500 és a Nasdaq 0,3%-kal esett vissza.


A héten beindul a negyedik negyedéves amerikai gyorsjelentési szezon, holnap a Citigroup, a J.P. Morgan, a Wells Fargo és a Delta Air Lines indítják a sort. A Factset adatai szerint három negyedévet követően ez lehet az első év/év alapon profitnövekedést mutató negyedév az S&P500-at kitevő vállalatok esetében, ha a cégek ismét képesek átlagos mértékben felülteljesíteni az elemzői várakozásokat.


Még pénteken újabb szankciókat vetett ki az USA Iránra. Ez többek között az ország feldolgozó-, acél- és textiliparát, a bányászatot, illetve az amerikai célpontok ellen elkövetett rakétatámadáshoz köthető szervezeteket érinti. Irán azonban ennél sokkal nagyobb terheket is nyög, ugyanis nagyon heves tüntetések törtek ki, miután a hétvégén bevallották, hogy emberi hiba miatt, tévedésből lőtték le a Boeing utasszállítóját. Donald Trump valószínűleg csak szította a kedélyeket azzal, hogy twitteren kiállt a tüntetők mellett.


26%-kal estek vissza a Ford kínai értékesítései 2019-ben, így összesen 567.854 autót adott el a cég. Elemzők szerint a kínai autópiac általános visszaesése mellett a szükséges innovációk hiánya vezetett ide. Ez utóbbin saját bevallása szerint igyekszik változtatni a cég.

Rendszeressé válhatnak az amerikai-kínai egyeztetések

Jól indult a hét Ázsiában. A Shanghai index 0,8%-ot, a Hang Seng 1,1%-ot emelkedett, míg a japán részvénypiac nemzeti ünnep miatt zárva tartott.


Amerikai kezdeményezésre évente kétszer egyeztetne az USA és Kína a gazdasági kapcsolatokról. A kezdeményezést az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin is támogatja. Ezek az egyeztetések függetlenek lennének a kereskedelmi tárgyalásoktól.


A kínai delegáció ma érkezik az USA-ba és várhatóan 15-én alá is írják a részleges kereskedelmi megállapodást.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX is pluszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben