Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megint új csúcsok az USA-ban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. január 10.   09:35

Erste kommentár Rövid lett az iráni-amerikai konfliktus negatív hatása a tőzsdéken, és alig egy héttel a kirobbanása után már újra új csúcsokon vannak a részvényárfolyamok az Egyesült...

Erste kommentár

Rövid lett az iráni-amerikai konfliktus negatív hatása a tőzsdéken, és alig egy héttel a kirobbanása után már újra új csúcsokon vannak a részvényárfolyamok az Egyesült Államokban. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy idén visszatérhet a szokásos környéki, illetve az azt megahaldó profitbővülés mind az USA-ban, mind Németországban. Ugyanis ezekben az esetekben 10 százalékos, illetve azt meghaladó „egy részvényre” jutó eredménynövekedést vár a piac a Dow, az S&P500, a Nasdaq és a DAX indexekben. A BUX esetében az emelkedés 5-10 százalék között alakulhat, ami elsősorban az OTP teljesítményétől fog függeni. Csak emlékeztetőül, tavaly ilyenkor az OTP-től stagnálást vártak, de nagy valószínűséggel tavaly 20 százalék fölötti mértékben növekedett végül a profitja.


Ma reggel mind a DAX, mind a BUX index emelkedik. A DAX közel van az évekkel ezelőtti történelmi csúcshoz, amelyet megostromolhat, de az első próbálkozásra valószínűleg nem tör át. A magyar piacon a MOL annak ellenére gyengélkedik, hogy a Népszava információi szerint áprilisra elkészülhet a horvát kormány ajánlata a MOL által birtokolt INA részvényekre. Arról már sokszor hallottunk, hogy a horvát kormány visszavásárolná a részvényeket, de eddig nem lett belőle semmi. Ugyan most talán nagyobb az esély rá, de a piac továbbra sem hisz benne. Abban meg pláne nem, hogy a MOL befektetéseit a megfelelő megtérüléssel kifizesse a horvát kormány.

A munkaerőpiaci adatra irányul a figyelem

A tegnapi emelkedést követően már mindhárom amerikai részvényindex új csúcson zárta a kereskedést. A Dow és az S&P500 0,7%-kal, a Nasdaq 0,8%-kal emelkedett.


Az iparban látható gyengélkedés ellenére a belső fogyasztás továbbra is húzza az amerikai gazdaságot, ami egyelőre a munkaerőpiaci körképben is megmutatkozott. Arról, hogy ez még decemberben is kitartott-e, a mai átfogó munkaerőpiaci adatok adhatnak tanúbizonyságot. A novemberi meglepően erős 266 ezres adat (ennyivel nőtt akkor a nem-mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma) után most 160 ezret vár a konszenzus.

Múlóban a japán áfa-sokk

Kitartott a pozitív hangulat az ázsiai részvénypiacokon. A Hang Seng 0,2%-ot, a Nikkei 0,5%-ot emelkedett, míg a Hang Seng 0,2%-ot csökkent.


Japánban a háztartások kiadásai 2%-kal esett vissza novemberben, ami komoly felpattanást mutat az októberi 5,1%-os csökkenéshez képest. A jelek szerint az október eleji áfa emelés keresletet visszafogó hatása már múlóban van.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben