Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ERSTE Protect Multi Express Streaming USD 20-23

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2020. január 9.   09:34

A „streaming” szolgáltatások térnyerése, (azaz az azonnali adatfolyam, aminek révén a felhasználó/előfizető a tartalom szolgáltatójától a multimédiás tartalmat), legyen az zene vagy videó, a 2010-es évek egyik legjelentősebb trendje volt. A statista.com 2019. szeptemberi felmérése alapján az Egyesült Államokbeli felnőtt állampolgárok többsége havi 10 és 20 dollár között fizet elő streaming szolgáltatásokra. A streaming hatalmas konkurenciát jelent a hagyományos rádió- vagy kábeltévé-szolgáltatók számára. Nem véletlen, hogy egyre több nagyvállalat jelenti be streaming szolgáltatás indítását – akárcsak a részvénykosárban szereplő két vállalat.

Walt Disney Co

  • A vállalat 2019 novemberében indította Disney+ nevű szolgáltatását, melyen elérhető a The Walt Disney Studios and Walt Disney Television és kapcsolódó tartalmak illetve a 21st Century Fox filmjei és sorozatai. (Többek között ez olyan brandeket jelent, mint a Pixar, National Geographic, Star Wars vagy a Marvel.) Kezdetben Észak-Amerikában és Hollandiában elérhető, 2020-ban tervezik széles körben indítani a szolgáltatást.
  • Természetesen a Disney Co egy bluechip vállalat, több lábon áll, melynek csak egy része a streaming szolgáltatás. Bevételének fele származik médiatermékekből és filmgyártásból, míg másik fele termékek, kapcsolódó szolgáltatások értékesítéséből illetve a tematikus élményparkokból származik.
  • Pénzügyi eredményei rendre várakozásokon felül teljesítettek, a piac változásaira dinamikusan tud reagálni, elsőre váratlannak tűnő nagy vállalat-felvásárlásai rendszerint sikeresek.
  • Tulajdonosi szerkezetét tekintve 66%-os az intézményi befektetők részaránya.
  • Forward 12M P/E: 22,09
  • Árfolyam: https://www.reuters.com/companies/DIS.N/charts
  • A Reutersen szereplő konszenzusos célár USD 156,48 (+8%)
  • A részvényt 21 elemző ajánlja vételre és 6 tartásra
  • Kockázatok: médiafogyasztási szokások változása, felvásárlások várakozáson aluli teljesítménye, szinergia elmaradása, fokozódó verseny.

 

Amazon.com Inc

  • Az Amazon.com 2006-ban indította Prime Video szolgáltatását, amely a 2010-es évek elején alakította ki ma ismert teljes körű, saját gyártású és vásárolt filmeket, sorozatokat kínáló repertoárját. A Prime Videon kívül a 2014-ben indított Amazon Fire TV stick egy olyan eszköz, melyet a TV készülékhez csatlakoztatva számos streaming tartalom válik elérhetővé (pl. Netflix. Hulu). A Fire TV-nek 2020 elejére már 40 millió előfizetője volt világszerte.
  • A streaming tevékenységen kívül a vállalat számos más üzletág sikeres szereplője. Míg a streaming szolgáltatás nettó bevételeinek 10%-áért volt felelős a 2018-as beszámolóadatok alapján, még mindig online értékesítési szolgáltatása a legnagyobb üzletága (bevételei 71%-a). Bevételek 7%-át a fizikai boltok adják. Legdinamikusabban fejlődő üzletága a felhőszolgáltatás, a már piacvezető Amazon Web Services, mely a bevételek 11%-át adta 2018-ban.
  • Az Amazon Web Service-en keresztül olyan területeken is működik, mint a mesterséges intelligencia, gépi tanulás, Internet of Things (IoT), elemzések, digitális transzformáció, vállalati szoftverek, hirdetések.
  • Felvásárlási piacon igen aktív (pl. Twitch, Whole Sale Foods), tervez a szállítmányozási terület felé is nyitni.
  • Tulajdonosi szerkezetét tekintve 58,31%-os az intézményi befektetők részaránya, legnagyobb részvényese Jeff Bezos, alapító-CEO.
  • Forward 12M P/E: 84,89
  • Árfolyam: https://www.reuters.com/companies/AMZN.OQ/charts
  • A Reutersen szereplő konszenzusos célár USD 2170,22 (+15%)
  • A részvényt 48 elemző ajánlja vételre és 2 tartásra
  • Kockázatok: fokozódó verseny, vásárlási- és médiafogyasztási szokások változása, felvásárlások várakozáson aluli teljesítménye, szinergia elmaradása.

 

Forrás: Reuters

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben