Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ilyen Brexitre vágyik Johnson

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. január 9.   09:35

Nagy-Britannia a kanadai mintát követné A tegnapi nyitáskor látott mínuszokat délutánra ledolgozták az európai részvényindexek és a többségnek sikerült emelkedéssel zárnia a napot. A CAC40 0,3%-ot, a...

Nagy-Britannia a kanadai mintát követné

A tegnapi nyitáskor látott mínuszokat délutánra ledolgozták az európai részvényindexek és a többségnek sikerült emelkedéssel zárnia a napot. A CAC40 0,3%-ot, a DAX 0,7%-ot emelkedett, míg a FTSE100 stagnált.


A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson tegnap hivatalosan is jelezte Ursula von der Leyen-nek, hogy még idén dűlőre akar jutni a szabadkereskedelmi megállapodásról és az év végén lejáró átmeneti időszakot nem tervezi meghosszabbítani. Az EU álláspontja szerint rendkívül rövid a határidő és lehetetlenség addig megállapodásra jutni. Johnson elsősorban egy kanadai stílusú szabadkereskedelmi megállapodás elérésére törekszik. Kanadával ugyanis nagyon széleskörű, mondhatni példa értékű kereskedelmi megállapodás van életben. Ennek keretében a kereskedelem mintegy 98%-a mentesül a vámok alól. A két gazdasági térség kölcsönösen elfogadja egymás minőségbiztosítási rendszereit és szakmai képesítéseit is. Mégsem vámunió, hiszen a harmadik féllel szembeni szabadkereskedelmi tárgyalás lehetőségét meghagyja. Egy ilyen megállapodással Nagy-Britannia gyakorlatilag továbbra is hozzáférhetne az uniós piacokhoz, legalábbis annak nagyrészéhez. Kanadához képest ugyanakkor két nehézség van. Egyrészt Nagy-Britannia számára sokkal nagyobb kereskedelmi partner az EU, mint Kanada számára, másrészt a Kanadával kötött megállapodás a pénzügyi szektor szolgáltatásaira és engedélyeztetési folyamatára nem terjed ki, míg Nagy-Britannia esetében várhatóan erre is szükség lenne.


Az új év első nyilatkozatában is a fiskális élénkítés szükségességéről beszélt Christine Lagarde, az EKB elnöke. Szerinte ez képes lenne felgyorsítani az európai növekedést, főként ha azokat összehangoltan hajtják végre.


Novemberben a német ipari termelés munkanaphatással igazítva 2,6%-kal csökkent, szemben a várt 3,7%-os visszaeséshez képest, egyúttal komolyabb javulás látható az októberi 5,3%-os visszaeséshez képest. A német export viszont gyengélkedett, 2,3%-ot csökkent hó/hó alapon, alulmúlva a várt 0,9%-os csökkenést. Az import esetében is elmaradt a várt 0,1%-os növekedés, helyette 0,5%-os hó/hó alapú csökkenés következett be.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben