Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ERSTE Protect Multi Express Energy Transition EUR 20-23

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2020. január 8.   15:04

Az „energy transition” kifejezés az energiaszektor, energia-szolgáltatás hosszú távú átalakulására utal. Ez a folyamat régóta jelen van, kezdve például a fa- helyett széntüzelésre átállással. Napjainkban ez a megújuló energiaforrások integrálása, szem előtt tartva a hosszú távú fenntarthatóságot. A folyamat nem csak az energiahordozók kérdését érinti, beletartozik minden, az energiarendszert érintő változás a gazdaság energiaigényétől a szabályozásig. A részvénykosárban szereplő mindkét vállalat számos innovatív lépést tesz, hogy szolgáltatásait megfeleltesse a legújabb kihívásoknak, és az „energy transition” nyertesei közé tartozzon.

Engie SA (korábban GDF SUEZ SA)

  • Nagy múltú, francia földgáz- és áramszolgáltató vállalat
  • Folyamatosan növelik megújuló energia-kapacitásukat. Ennek részeként vett részt 2.2 mrd EUR értékű vízerőmű felvásárlásban illetve a portugál EDP-vel együtt fejlesztenek partmenti szélerőműparkot, mellyel a világ második legnagyobb ilyen parkját hoznák létre 14 GW teljesítménnyel. De ebbe a sorba illenek olasz leányvállalata, az Engie Italia szélerőműfelvásárlásai is vagy az Ausztráliában tervezett 2000 MW nap- és szélerőmű.
  • Mindemellett fokozatosan építi le érdekeltségeit szénerőművekben.
  • Nemcsak Európában, de valamennyi kontinensen rendelkezik érdekeltségekkel. 2020 elején fejezi be a Brazil földgázszolgáltató (TAG) felvásárlását. Bevételei túlnyomó része Európából származik (77%), de 8,2%-a Ázsia, Közép-Kelet és Ausztrália régiójából, 14%-a Amerikából, 1% pedig Afrikából származik.
  • Tulajdonosi szerkezetét tekintve 24% részesedéssel rendelkezik a francia állam, míg az intézményi befektetők 32%-os tulajdonrésszel bírnak.
  • Kevésbé ciklikus szegmensben működik.
  • Forward 12M P/E: 32,48
  • Árfolyam: https://www.reuters.com/companies/ENGIE.PA/charts
  • A Reutersen szereplő konszenzusos célár EUR 16,62 (+12%)
  • A részvényt 21 elemző ajánlja vételre és 1 tartásra.
  • Kockázatok: energiaárak csökkenése, szabályozás változások.

 

Veolia Environnement SA

  • A 167 éve alapított Veolia működése három fő tevékenységre bontható: energiaszolgáltatás, víz- és hulladékgazdálkodás, melyek a teljes nettó árbevétele 21%-át, 42%-át és 37%-át adják.
  • Működését folyamatosan alakítja az aktuális trendeknek megfelelően: jelenleg a veszélyes hulladék-feldolgozás – melyben világszinten vezető szereppel rendelkezik - és műanyag újrahasznosítás üzletága fejlődik a leggyorsabban (13% illetve 30% volt növekedésük 2019 első félévében), szeretné ezeket fókuszban tartani 2020-tól kezdve. Műanyag újrahasznosítás szegmensétől 2025-re 1 mrd EUR bevételt vár.
  • Portfólióját folyamatosan tisztítja, 2019 elején értékesítette szállítmányozó üzletágát, illetve észak-amerikai fűtés üzletágát hatékonyságnövelés céljából.
  • Kevésbé ciklikus szegmensben működik. Bevételeinek 21%-a származik Franciaországból, míg 36%-a Európa egyéb országaiból.
  • Forward 12M P/E: 27,73
  • Árfolyam: https://www.reuters.com/companies/VIE.PA/charts
  • A Reutersen szereplő konszenzusos célár EUR 24,93 (+5%)
  • A részvényt 12 elemző ajánlja vételre és 6 tartásra.
  • Kockázatok: verseny fokozódása, energiaárak csökkenése, szabályozás változások.

 

Forrás: Reuters

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben