Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Meglepetés nincs, botrány viszont van a brit jegybanknál

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. december 20.   09:51

Kizöldülhet a német kötvénypiac Óvatos emelkedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 0,4%-ot emelkedett, míg a DAX 0,1%-ot csökkent. Szárazon tartotta a puskaport a brit jegybank és a...

Kizöldülhet a német kötvénypiac

Óvatos emelkedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 0,4%-ot emelkedett, míg a DAX 0,1%-ot csökkent.


Szárazon tartotta a puskaport a brit jegybank és a várakozásokkal összhangban 0,75%-on tartotta az alapkamatot. A szavazás aránya sem okozott meglepetést, 7-en a tartás mellett, 2-en pedig a kamatok csökkentése mellett tették le a voksukat. A jegybank a döntést a Brexit körüli bizonytalansággal indokolta, ugyanis egy sima Brexit a növekedés és egyben az infláció felpörgését is eredményezhetné.


A várt kamatdöntés ellenére nem volt egyszerű a BoE tegnapi napja, ugyanis komoly szabálytalanságokat tártak fel a jegybanknál. Vizsgálatot kezdtek, hogy kiderítsék, hogy néhány hedge-fund (high frequency trader) számára hogyan voltak néhány másodperccel hamarabb elérhetőek a nyilvános sajtótájékoztatón elhangzottak. A visszaélést, mely legalább egy éve állt fenn, valószínűleg egy külső, a brit jegybankkal szerződésben álló cég követte el. Hasonló csalás lehetősége más jegybankoknál is felmerült, a Fed-nél például szintén vizsgálat indult, hogy náluk is történtek-e hasonló visszaélések.


A Financial Times értesülései szerint a 60 éves Andrew Bailey lehet a BoE következő kormányzója és ezt akár már ma hivatalosan is bejelenthetik. A szakember 30 évet töltött a központi bankok világában. A jelenlegi kormányzó, Carney már korábban jelezte távozási szándékát, de a Brexit miatti bizonytalanság közepette a jegybank élén szükség volt egy biztos pontra, így maradt. Most viszont, hogy normalizálódni látszik a Brexit folyamat, lehetőség nyílik a jegybankelnök cseréjére.


Németország tegnap publikálta 2020-as finanszírozási tervét. Ebben már úgynevezett „zöld kötvények” kibocsátása is szerepel, de a tervezett volument még nem jelentették be. Ezek olyan speciális kötvények, melyeknél a kibocsátó, jelenleg a német állam, garantálja, hogy a kibocsátásból származó finanszírozást kizárólag környezetvédelmi projektekre fogja használni. A kötvények elsősorban az ESG-re (társadalmi és környezeti hatású befektetésekre) specializálódott alapokat vonzhatják majd.

Ausztrália is lecsapott a Volkswagen dízeleire

Az ausztrál fogyasztóvédelmi hatóság 78 millió euróra büntette a Volkswagent, mert az autógyártó megtévesztően mutatta be dízel autóinak károsanyag kibocsátását. Bár a mostani bírság rekordnak számít Ausztráliában, a Volkswagen részvényeseire nézve mindössze néhány centet jelent, így érdemi árfolyamhatást várhatóan nem fog kiváltani.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben