Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megállíthatja az év vége a Richtert

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. december 20.   09:12

Erste kommentár Bár az OTP-nél sokkal kevésbé feltűnően, de szeptember óta a Richter is hatalmas ralliban van. Ráadásul tegnap egy rendkívül fontos szintet, a még tavaly februárban 6.385 pontnál hagyott rést...

Erste kommentár

Bár az OTP-nél sokkal kevésbé feltűnően, de szeptember óta a Richter is hatalmas ralliban van. Ráadásul tegnap egy rendkívül fontos szintet, a még tavaly februárban 6.385 pontnál hagyott rést sikerült visszatöltenie a Richternek. Kérdés, hogy innen sikerül-e tovább menetelnie, vagy inkább egy kicsit megpihen az idei 18%-os emelkedést követően. Főként úgy, hogy nyakunkon az év vége.


Ma még erős lehet a forgalom a magyar piacon, hiszen ma kerül sor a régiós CECE index átsúlyozására. Csak kisebb papírok érintettek, azoknál is minimális mértékű a változás. Ma az is növelheti még némileg a forgalmat, hogy a T+2 elszámolási rend miatt ma van az utolsó kereskedési nap, ami még idénre számolódik el. A hátralévő idei két kereskedési nap viszont már várhatóan alacsony forgalmú, ünnepi hangulatban telik majd.

Nem tudott a jó jelentésre emelkedni a Nike

Ismét új csúcsokat láthattunk tegnap a tengerentúli részvényindexekben, miután a Dow és az S&P500 0,5%-kal, a Nasdaq 0,7%-kal emelkedett. Ezzel az S&P500 története során először zárt 3.200 pont felett.


10,3 milliárd dolláros árbevételt ért el a Nike a gazdasági második negyedévében, ami 10%-os növekedés év/év alapon és felülmúlja a 10,1 milliárd dolláros elemzői konszenzust. Ezen 0,70 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 0,58 dollárral szemben. A bruttó marzs a várthoz közeli 44% lett. Az amerikai bevételek a vártnak megfelelően 5%-kal nőttek, és 4 milliárd dollárt tettek ki, míg az európai, közel-keleti és afrikai régió bevételei 10%-kal, a kínai bevételek 20%-kal növekedtek. A következő negyedévre, ugyanúgy ahogy a teljes évre is, magas egyszámjegyű növekedést vár a cég az árbevételben. Ezzel a jelentés összességében jónak mondható, ennek ellenére az árfolyam 2%-os esést mutatott piaczárás után. Az elmúlt időszak komolyabb árfolyamemelkedése után elképzelhető, hogy többen még ennél is jobb eredményre számítottak.


Hiába Trump importvámjai az acél- és alumíniumra, az ikonikus amerikai acélgyártó, a U.S. Steel Corp. úgy döntött, hogy egy fontos üzemét egyelőre takaréklángra teszi. Ez nagyjából 1.500 dolgozó elbocsátásával járhat. Erre azért lesz szükség, mert a cég negyedéve ismét veszteséges lehet, ami részvényenként nagyjából 1,15 dollárt tehet ki. Emellett az osztalékot a negyedévenkénti 5 centről 1 centre csökkentik, míg több tervezett beruházást elhalasztanak.


Idén elmaradthat a karácsonyi és újévi részleges kormányzati leállás az USA-ban, miután a Képviselőház után a Szenátus is megszavazta az 1.400 milliárd dolláros, szeptemberig érvényes kiadási csomagot. Ehhez így már csak Trump aláírása szükséges.

Kezd beérni a japán áfa emelés

Kisebb csökkenés jellemezte az ázsiai részvénypiacokat a hét utolsó napján. A Shanghai index 0,4%-ot, a Nikkei 0,2%-ot csökkent, míg a Hang Seng stagnált.


Bár az októberi infláción még nem látszottak a 2 százalékpontos japán áfa emelés hatásai, a novemberi inflációs mutatókban már némileg tetten érhető a hatás. Az infláció 0,2%-ról 0,5%-ra emelkedett, összhangban az elemzői várakozásokkal. A hatás kettős, az áfa emelés növeli az inflációt, ugyanakkor a kereslet gyenge, ami viszont inkább lefelé tolja az inflációt.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben