Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Óriási győzelmet aratott Johnson

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. december 13.   10:27

Új hang, változatlan üzenet A tegnap délutáni kereskedésben kibontakozó emelkedést sikerült megtartaniuk zárásra az európai részvényindexeknek. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,6%-ot, a FTSE100 0,8%-ot emelkedett. Mostanra...

Új hang, változatlan üzenet

A tegnap délutáni kereskedésben kibontakozó emelkedést sikerült megtartaniuk zárásra az európai részvényindexeknek. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,6%-ot, a FTSE100 0,8%-ot emelkedett.


Mostanra gyakorlatilag befejeződött a brit választási eredmények számszerűsítése. A Konzervatív Párt 363 szavazatot szerzett a 650 fős parlamentben, ami kényelmes többséget jelent számukra. Ezzel 66 parlamenti hellyel többet szereztek meg, mint az előző választáson, utoljára Margaret Thatcher idejében tudtak ennyi helyet szerezni. A Munkáspárt 42 helyet vesztett és mindössze 202 parlementi helyet szereztek, melynek hatására Jeremy Corbyn be is jelentette, hogy lemond. 2 hely sorsa még nem dőlt el, de azok már nem befolyásolják érdemben az eredményt. A GBP ma hajnalban 2%-ot erősödött az USD-vel szemben, hiszen az erős konzervatív kormány lehetőséget teremt arra, hogy Nagy-Britannia január végével rendezett körülmények között kilépjen az EU-ból.


Tegnap bemutatkozott Christine Lagarde az Európai Központi Bank elnökeként. A jegybank fő üzenete nem változott Draghi-hoz képest. A kamatokat szinten tartották és az eszközvásárlási programon sem változtattak. Lagarde kijelentette, hogy addig marad támogató a monetáris politika, amíg arra szükség van. Draghi-hoz hasonlóan, sőt talán még nála is hangsúlyosabban a fiskális stimulus élénkítést sürgette és a bankunió szükségességéről is beszélt.


Az EKB finomhangolta az inflációs és növekedési kilátásokat. Az első ízben publikált 2022-es inflációs várakozás 1,6%, vagyis az előrejelzési időhorizonton belül a jegybank nem éri el inflációs célját. Lagarde is inkább csak a trendszerűen növekvő inflációs várakozásokat hangsúlyozta. Továbbra is lefelé mutató, de a korábbinál enyhébb növekedési kockázatokat lát az EKB.


Az EKB januárban kezdi a stratégiai felülvizsgálatot, ami várhatóan az egész jövő évet felöleli majd. A jegybank széleskörű egyeztetésre törekszik, bevonva a politikai, civil és akadémiai szférát is.


A vártnál nagyobbat vágott tegnap a török jegybank, a várt 150 bázispont helyett 14%-ról 12%-ra csökkentették az alapkamatot.

A WizzAir új légitársaságot alapít

A WizzAir megállapodott az Abu Dhabi Development Holding Company-val (ADDH), hogy közösen létrehozzák a WizzAir Abu Dhabi-t. Az új társaságot a Wizz és az ADDH közösen birtokolja majd. A járatok 2020 második felében indulhatnak, a flotta A321-esekből fog állni. Elsősorban Közép-Kelet Európába és Indiába indítanak majd járatokat. Ez a WizzAir első Európán kívüli leányvállalata, így komoly előrelépésnek tűnik. A hírben pozitív, hogy a helyi vezetést is sikerült megnyerni a vállalkozásnak.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben