Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Javuló európai gazdasági hangulat

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. december 11.   09:50

Csökkent Johnson előnye Hullámzó teljesítményt nyújtottak tegnap az európai részvényindexek. Gyenge indítást követően a délutáni órákban sikerült talpra állniuk. A DAX és a FTSE100...

Csökkent Johnson előnye

Hullámzó teljesítményt nyújtottak tegnap az európai részvényindexek. Gyenge indítást követően a délutáni órákban sikerült talpra állniuk. A DAX és a FTSE100 0,3%-ot csökkent, míg a CAC40 0,2%-ot emelkedett.


A tegnap megjelent Zew indexek alapján nagyot javult az európai gazdasági hangulat. A német gazdasági kilátások megítélése a korábbi -2,1 pontról 10,7 pontra emelkedett, ami már gazdasági optimizmust mutat. 2018 márciusa óta nem állt ilyen magasan az index. Szintén tavaly március óta nem látott értékre javult a Zew eurózónás kilátásokat mérő indexe is. A jelenlegi német gazdasági környezetet mérő komponens értéke is a vártnál nagyobb javulást mutatott, de itt még csak most rugaszkodtunk el az októberi mélypontról.


A YouGov felmérése szerint az elmúlt napokban csökkent a Konzervatív Párt előnye. A friss kalkulációk alapján csak 339 helyet szerezhetnek a 650 fős parlamentben, ami már csak 28 fős többséget jelentene, míg korábban 60 fő feletti többséget mértek. Tegnap már Boris Johnson is rendkívül szoros várható eredményről beszélt. A font tegnap gyengült az euróval szemben, ugyanis elkezdték annak a kockázatát árazni, hogy a választásokat követően nem lesz stabil kormány.


Hivatalos becslések szerint több mint 300 ezer ember vonult tegnap utcára Franciaországban, hogy tiltakozzon a nyugdíjreform ellen. A szervezők szerint viszont a 1,5 millió főt is elérte a tiltakozók száma.

A Ryanair 10 új 737 Max-ot vár nyárra

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary szerint nyár előtt 10 darab Boeing 737 Max érkezhet a légitársasághoz. A gép kisszállítások áprilisban kezdődhetnek meg. A vezérigazgató szerint az utasoknak nincsenek ellenérzéseik ezekkel a gépekkel kapcsolatban. Szerinte az utasok minden kétsége el fog oszlani, amikor meglátják majd az új gépeket, amelyeknek új a belseje és újak a motorjai is. Legyen úgy, mondjuk mi. A vezérigazgató persze nem is nagyon mondhat mást, mert a cég megszenvedte a Boeing gépek kiesését. Az elmúlt hetek száguldását követően a részvény ára kis csökkenést mutatott a reggeli órákban.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben