Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Már megint az OTP

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. december 10.   09:36

Erste kommentár Tegnap újabb nagy akciót mutatott be az OTP árfolyama. A vezető részvény nemcsak új csúcsra ment, hanem ott is zárt viszonylag magas forgalommal. Ráadásul, ahogy a nagykönyvben meg van...

Erste kommentár

Tegnap újabb nagy akciót mutatott be az OTP árfolyama. A vezető részvény nemcsak új csúcsra ment, hanem ott is zárt viszonylag magas forgalommal. Ráadásul, ahogy a nagykönyvben meg van írva, a BUX indexet is új csúcsra segítette ezzel. Úgy tűnik, hogy zászló után újabb zászló alakzat következik, amiből 15.700 forint körüli árfolyam következik. Ráadásul, ha létrejön a második zászló formáció, akkor abból egy kis hezitálás után már nagy valószínűséggel korrekció fog jönni. Ugyanis míg a két zászló formáció viszonylag sztenderdnek mondható, a három már nagyon ritka jelenség. S a második után inkább a korrekciós szakasz szokott jönni. A fundamentumok is inkább ezt támasztják alá, hiszen a 16.000 forintot megközelítő árfolyam esetén az OTP már 11-es előremutató P/E ráta környékén forogna, ami már meghaladja a sokéves 10 körüli átlagot. Persze lehetne akár egy átárazódás is, de ez a jelenlegi helyzetben nem tűnik valószínűnek. Nem számítunk a hitelezési piac felrobbanására.


A mai nap is hasonlít az előző napokhoz. Mindenki teszi a dolgát, de amúgy kicsit visszafogottabb az érdeklődés (tisztelet a kivételeknek! pl. OTP). A DAX lassan már a korrekciós periódus vége felé jár. Így egyre jobban pozícionálttá válik az év végi mikulás rally-ra. Persze a mai még nem az a nap. Így oldalazás, csökkenés van a pakliban.

Leépít a Morgan Stanley

A tegnapi adatszegény napon kisebb csökkenés, mondhatni kivárás jellemezte az amerikai részvénypiacokat. Az S&P 0,3%-ot, a Dow és a Nasdaq pedig 0,4%-ot csökkent.


1500 fős, a teljes alkalmazotti létszám körülbelül 2%-át kitevő létszámcsökkentést jelentett be a Morgan Stanley. Ehhez kapcsolódóan a negyedik negyedévben 200 millió dolláros egyszeri költséget fognak elkönyvelni. Elsősorban technológiai és operatív területeket sújt majd a leépítés, de érintettek a kereskedési, az értékesítési és az elemzési területek is.


Az amerikai igazságügyminisztérium talált ugyan kisebb hibákat a Trump orosz befolyásoltságát vizsgáló FBI vizsgálatban, de összességben megállapította, hogy az jogszerű volt és nem merült fel politikai befolyásoltság.


A demokrata képviselők két ügyben is alkotmányos vádemelési eljárást (impeachment) terjesztenének be Trump ellen. Egyrészt hatalommal való visszaélés, másrészt a Kongresszus akadályoztatása miatt.

Meglódult a kínai infláció

Lényegében stagnáltak ma reggel az ázsiai részvényindexek. A Nikkei, a Hang Seng és a Shanghai index értéke is 0,1%-nál kisebb mértékben változott.


A korábbi 3,8%-ról 4,5%-ra, 7 éves csúcsra ugrott novemberben a kínai infláció, miközben a piac csak 4,3%-ra való gyorsulásra számított. Az elsődleges ok továbbra is a sertésárak szárnyalása a sertéspestis következményeként. A sertésárak 110%-kal emelkedtek tavaly óta és ez önmagában 2,6 százalékponttal növeli az inflációt, vagyis a sertésárak hatását kiszűrve teljesen normális lenne az infláció. Éppen ezért nem is várható, hogy a jegybank közbeavatkozzon. Közben a termelői árindex ismét fékeződött, igaz a múlt havi 1,6% után most csak 1,4%-kal esett vissza a tavalyi értékhez képest.


Személyi változásokat hozhatnak a hongkongi tüntetések. Médiaértesülések szerint Kína legalább négy magasrangú, rendkívül népszerűtlen hongkongi tisztviselőt hívhat vissza. A változásokat várhatóan még karácsony előtt bejelentik.


Március óta először emelkedett 0%-ig a 10 éves japán államkötvények hozama. Ez több tényezőre vezethető vissza, részben a mai aktív 5 éves kötvényaukcióra, a nemrég bejelentett japán gazdaságélénkítő csomagra és a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos optimizmusra is.


Novemberben immáron sorozatban 17. hónapja csökkent az autóértékesítés Kínában és a támogatások visszavágása miatt az elektromos autók eladása is már 5 hónapja mutat csökkenést. A tavalyi év azonos időszakától 3,6%-kal maradtak el most novemberben a kínai autóeladások.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a pozitív tartományban voltak ma reggel. Az európai határidős piacok mínuszosak, a főbb indexek közül egyedül a FTSE volt pluszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben