Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Politikai keménykedés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. december 9.   09:44

Erste kommentár Miközben Kína kapálódzik, hogy az átnevelő táborok csak a terrorizmus elleni harcot szolgálják, s az USA csak destabilizálni akarja az ujgur tartományt, addig Észak-Korea azt mondja, hogy már nincs is...

Erste kommentár

Miközben Kína kapálódzik, hogy az átnevelő táborok csak a terrorizmus elleni harcot szolgálják, s az USA csak destabilizálni akarja az ujgur tartományt, addig Észak-Korea azt mondja, hogy már nincs is szükség a nukleáris leszerelésről tárgyalni. Hogy véleményének nyomatékot is adjon, gyorsan csinált egy rakétahajtómű kísérletet az egyik leszerelendő kilövőállomáson. Közben Trump szerint jól haladnak a kínai tárgyalások. Apropó Kína. A ma reggeli kereskedelmi adatokat sokáig emlegetni fogják Kínában. A várt növekedéssel szemben csökkent az export, ezen belül az USA-ba irányuló rész 23 százalékkal esett vissza egy év alatt, a büntetővámoknak köszönhetően. Mindeközben az import a várt csökkenéssel szemben növekedett. Vagyis Trump lépéseinek egyre kézzelfoghatóbbak az eredményei, ami nyilván fáj Kínának. S a vámok még nem is teljesedtek ki egészen.


Mindent egybevetve viszonylag csendesebb, már karácsonyra készülő kereskedésre és oldalazásra számíthatunk a mai napon. A DAX és a BUX is kis elmozdulással kezdte a napot, ami fenn is maradhat a nap végéig.

Fél évszázados mélyponton az amerikai munkanélküliség

Nagyot ugrottak pénteken az amerikai indexek a rendkívül erős munkaerőpiaci adatra. Az S&P 0,9%-ot, a Nasdaq 1%-ot, a Dow index pedig 1,2%-ot emelkedett. Az amerikai indexek főleg a vártnál nagyobb foglalkoztatás bővülés és az 1969 óta nem látott, mindössze 3,5%-os munkanélküliségnek örültek.


A Képviselőház és a Szenátus egészségügyi bizottsága megállapodásra jutott egy új egészségügyi csomagról, mely többek között 18 évről 21 évre emelné fel a dohánytermékek vásárlásához szükséges korhatárt, továbbá kibővítenék az állami egészségügyi ellátást.

Összeomló kínai export, várt fölötti japán növekedés

Vegyesen teljesítettek ma reggel az ázsiai részvényindexek. A Shanghai index 0,2%-ot csökkent, a Hang Seng stagnált, míg a Nikkei 0,3%-ot emelkedett.


Novemberben a kínai export a várt 0,8%-os növekedés helyett 1,1%-ot csökkent az előző évhez képest, az USA-ba irányuló export pedig valósággal összezuhant, 23%-kal lett alacsonyabb mint egy évvel korábban. Sorozatban már 12 hónapja esik az USA-ba irányuló export. Az import viszont a várt 1,4%-os visszaesés helyett 0,3%-kal bővült.


A várt 5 milliárd dollár helyett mintegy 10 milliárd dollárral, 3.095 milliárd dollárra csökkent novemberben Kína devizatartaléka. Mindeközben az aranytartalék mennyisége ugyan nem változott, de a csökkenő aranyár miatt az értéke 3 milliárd dollárral csökkent.


A korábban becsült 0,6%-kal szemben 1,8%-kal bővült évesített alapon a japán GDP a harmadik negyedévben. Főleg a beruházások és a háztartások fogyasztása bővült, ami ellensúlyozta a gyengélkedő exportot.


Ismét óriási tüntetés volt Hongkongban, a szervezők becslése alapján akár 800 ezren is utcára vonulhattak. A demonstráció ezúttal végig békés maradt.


A hétvégén Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtott végre, illetve olyan üzeneteket fogalmazott meg, ami alapján jövőre újrakezdhetik az atomkísérleteket is.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

A Richter tovább veszi a saját részvényeket

A Richter 2019. december 5-én és 6-án is vett 5.000 darab saját részvényt. A maximum 700.000 darabra szóló megbízásból eddig összesen 553.500 darabot vásároltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

PODCAST

Nagyot bukott a Tesla, de a Musk varázslat még mindig működik

A gyorsjelentési szezon legfontosabb hete zajlik épp az Egyesült Államokban. A világ legértékesebb cégei közül többen is közzéteszik első...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben