Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Merre tovább OTP?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. december 6.   09:43

Erste kommentár Tegnapelőtt hatalmas forgalommal nagyot emelkedett az OTP. Az ilyen mozgás általában további nagy mozgások (emelkedés) előszele szokott lenni. Ráadásul a tegnapi konszolidáció is jól...

Erste kommentár

Tegnapelőtt hatalmas forgalommal nagyot emelkedett az OTP. Az ilyen mozgás általában további nagy mozgások (emelkedés) előszele szokott lenni. Ráadásul a tegnapi konszolidáció is jól sikerült, hiszen nem csak megtartotta az előző nap elért „értékeit”, hanem még egy picit emelkedni is tudott az árfolyam. Ez mind jó jel. Ugyanakkor tegnap nap végén megérkezett a rövidtávú indikátorokban egy eladási jelzés, ami különben teljesen természetes dolog. Ez a kép összességében az jelenti, hogy a részvény nagy valószínűleggel korrigálgat egy kicsit, pár napot, valószínűleg nem túl nagy csökkenéssel, talán inkább oldalazó mozgással, mielőtt folytatja  az emelkedést. Ugyanakkor a bika technikai alakzatok 15.100 forint körüli célárat jelölnek ki, s az emelkedő trendcsatorna felső éle is valahol ott megy el. Fundamentálisan is az mondható, hogy 10 körüli előremutató P/E rátán forog, ami a historikus átlagnak felel meg. Vagyis egy picit ellentmondásos a kép, hiszen a rövidtávú napi mozgások inkább további emelkedést sugallanak, míg a technikai formációk és az előrejelzések alapján számított fair értékeltség inkább azt sugallja, hogy jó helyre került a papír. Mindezek fényében az mondható, hogy a lefelé való mozgás valószínűsége kicsi, míg a felfelé mozgás valószínűsége picit nagyobb. Az viszont valószínű, hogy az elkövetkező napokban, amíg a rövidtávú túlvettség „kikorrigálódik”, addig a részvény inkább oldalazni fog.


Egyelőre tart a korrekció a DAX indexben, legalábbis az MACD indikátor szerint. Így a tegnapi esést követően egy oldalazó mozgás belefér a képbe, akárcsak a BUX esetében is.

Munkaerőpiaci adatra hangolva

Minimális emelkedéssel zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow és a Nasdaq 0,1%-kal, az S&P500 0,2%-kal került feljebb.


A szerdai gyengébb ADP adat után kiemelt figyelem övezi a mai átfogó munkaerőpiaci adatokat az USA-ban, amiket magyar idő szerint 14:30-kor publikálnak. Az iparban továbbra sem láthattunk érdemi felpattanást novemberben, így kérdéses, hogy az ottani foglalkoztatottsági tendenciák mennyire befolyásolhatják az összképet.


Végéhez ért az Uber általános biztonsági vizsgálata az USA-ban, amelyet a cég azért hajtott végre, hogy reagáljon az utóbbi időben egyre erősebb kritikákra az utazási biztonsággal kapcsolatban. Az utóbbi két évben nagyjából 100-an haltak meg az Uber használata során az USA-ban, ami arányosítva nagyjából fele az amerikai átlagnak. Ezzel relatíve biztonságosnak tűnik az alkalmazást használni.

Nagyot esett a japán háztartások kiadása is

Visszafogottan emelkedtek az ázsiai részvényindexek ma. A Nikkei és a Shanghai index is 0,2%-ot, a Hang Seng pedig 0,8%-ot emelkedett.


Újabb gyenge japán adat érkezett. Októberben a háztartási kiadások 5,1%-kal maradtak el a tavalyi évtől, ami az elmúlt 3,5 év legnagyobb visszaesése. A gyenge kiskereskedelmi forgalom után már számítani lehetett erre a gyenge adatra is. Az okok hasonlóak, mint a kiskereskedelem esetében: az áfa emelés miatti fogyasztás visszaesés és az extrém időjárás miatti visszaesés.


Trump szerint jól haladnak a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyaslások, bár a korábban megszokottnál visszafogottabb kifejezést használt. Arról azonban még nem döntött, hogy december 15-től korábbi ígéretéhez híven vet-e ki vámot újabb kínai termékekre, sőt még nem is tárgyalták a kérdést.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

A Richter tovább veszi a saját részvényeket

A Richter 2019. december 4-én 5.000 darab saját részvényt vett 5.882 forintos átlagáron. A maximum 700.000 darabra szóló megbízásból eddig összesen 543.500 darabot vásároltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben