Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Túl van első fellépésén Lagarde

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. november 25.   09:28

Javult a feldolgozóipar, de romlott a szolgáltatószektor Emelkedtek pénteken az európai részvényindexek. A DAX és a CAC40 is 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 1,2%-ot emelkedett. Pénteken volt Christine Lagarde első hivatalos nyilvános...

Javult a feldolgozóipar, de romlott a szolgáltatószektor

Emelkedtek pénteken az európai részvényindexek. A DAX és a CAC40 is 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 1,2%-ot emelkedett.


Pénteken volt Christine Lagarde első hivatalos nyilvános beszéde EKB elnökként, mely azonban nem tartalmazott túlságosan erőteljes monetáris politikai utalást. Elődéhez hasonlóan ő is az expanzív fiskális politika szükségességére hívta fel a figyelmet. Továbbá megerősítette, hogy hamarosan megkezdik az EKB stratégiájának felülvizsgálatát, mely már számos alkalommal felmerült az elmúlt hónapokban.


Vegyesek lettek a pénteken megjelent előzetes novemberi beszerzési menedzserindexek. A feldolgozóipar helyzete jellemzően enyhén javult, az eurozóna szintjén 45,9 pontról a várt 46,4 ponttal szemben 46,6 pontig emelkedett. Ugyanakkor a szolgáltatószektorban váratlanul tovább esett a beszerzési menedzserindex, 52,2 pontról 51,5 pontra csökkent az eurozónában. Ennek hatására a kompozit index is tovább csökkent, 50,3 ponton áll, így alig haladja meg az 50 pontos határt.


A közvéleménykutatások szerint továbbra is őrzi mintegy 10 százalékpontos előnyét a brit Konzervatív Párt a Munkáspárttal szemben. Nagyságrendileg 40%-30% környékén áll a két nagypárt, míg a Brexit Párt népszerűsége szakad.

5% fölött az HSBC a Daimlerben

Az HSBC szavazati aránya 5,23%-ra emelkedett a Daimlerben és ezzel átlépték az 5%-os jelentési küszöböt.

A BNP beszünteti a szénbányák finanszírozását

2030-ig Európában, 2040-re pedig az egész világon beszünteti a szénbányák finanszírozást a BNP Paribas. Ugyankkor 2021-ig 18 milliárd eurónyi hitelt kíván nyújtani megújuló energiával foglalkozó cégek beruházásaira. Ezt pénteken jelentett be a cég. A hír inkább érdekes, mint komolyabb árfolyam hatása lenne. Az árfolyam sem mozdult igazán pénteken. Ma pedig egy kisebb emelkedést mutat fel a részvény.

Az Unicredit kiszállna az „ernyő” cégből Törökországban

A Reuters információi szerint az Unicredit úgy válna meg a török Yapi Kredi bankban fennálló részesedésétől, hogy eladná a Koc holdinggal közösen birtokolt cégben meglévő 50 százalékos részesedését. Egyik cég sem erősítette meg ezt a hírt.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben