Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Beszerzési menedzser indexek

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. november 22.   09:45

Erste kommentár A mai nap a beszerzési menedzser indexekről szól. Mind a feldolgozó-, mind a szolgáltatóiparból láthatunk adatokat Németországból, az EMU-ból és az USA-ból is. Az elmúlt közel...

Erste kommentár

A mai nap a beszerzési menedzser indexekről szól. Mind a feldolgozó-, mind a szolgáltatóiparból láthatunk adatokat Németországból, az EMU-ból és az USA-ból is. Az elmúlt közel két évben ezek csökkenése okozott rettegést a piacokon, azok közül is elsősorban a feldolgozóipar gyengélkedése. Az elmúlt cirka egy hónapban, mintha fordulat jelei mutatkoztak volna, elsősorban a szolgáltatóipari oldalon. A piacok előreszaladtak, mert több fejlemény is fordulatot sugall. Kérdés, hogy a mai indexek meg erősítik-e ezt (legalább egy picit), vagy továbbra is csak a remény marad nekünk.


Alapvetően oldalazás lehet ma a piacokon itthon és Európában is, amit a várakozásoktól esetleg jelentősebben eltérő beszerzési menedzser indexek írhatnak felül.

Megvan a Microsoft engedélye

Enyhe csökkenéssel zárták a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi kereskedést, egységes 0,2%-os visszaesést láthattunk.


Hosszú idő után a héten elkezdte kiadni a szükséges licenceket az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium az amerikai cégeknek ahhoz, hogy ismét beszállíthassanak a Huawei-nek. Tegnap a Microsoft jelezte, hogy november 20-án a minisztérium engedélyezte, hogy a vállalat egy meg nem nevezett, de széleskörben használt szoftvert újra értékesíthessen a kínai cégnek. Elképzelhető, hogy a Windows-ról vagy az Office-ról volt szó. A Kereskedelmi Minisztérium szerint közel 300 kérelem érkezett be, így valószínű, hogy a következő napokban, hetekben több hasonló hírrel is találkozhatunk majd.


Elon Musk lerántotta a leplet a Tesla új pick-up truck-járól. Az új modell külsejével mindenképp rá is szolgál a Cybertruck névre. A jármű kicsivel 40 ezer dollár alatti irányárról indul, ami valószínűleg több 10 ezer dollárral is könnyen emelkedhet egyes extrákkal. A gyártás a mostani állás szerint 2021 végétől indulhat.

Még az áfa emelés sem generált inflációt

Visszafogott forgalom mellett vegyesen teljesítettek az ázsiai indexek ma. A Hang Seng 0,2%-ot, a Nikkei 0,3%-ot emelkedett, míg a Shanghai index 0,8%-ot csökkent.


A 2 százalékpontos áfa emelés hatására sem gyorsult Japánban az infláció. Októberben is 0,2% volt, akárcsak szeptemberben. Az élelmiszerárak nélkül számított mutató ugyanakkor a várakozásoknak megfelelően minimális mértékben, 0,3%-ról 0,4%-ra emelkedett.


A kínai jegybank tanácsadója, Ma Jun és a kínai elnök, Xi Jinping szerint a kínai gazdaság növekedésének élénkítése érdekében a fiskális és a monetáris politikában és az ingatlan szabályozásban is van még tér a további lazításra. A jegybanki tanácsadó a sertésárak emelkedésére is felhívta a figyelmet, ami ugyan kínálati sokk eredménye, így figyelmen kívül hagyhatja a jegybank, de beépülhet a lakosság inflációs várakozásaiba, így viszont már monetáris politikai hatással is járhat.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX mínuszos volt.

A Richter tovább veszi a saját részvényeket

A Richter 2019. november 20-án 43.000 darab saját részvényt vett 5.869 forintos átlagáron. A maximum 700.000 darabra szóló megbízásból eddig összesen 331.500 darabot vásároltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben