Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Alacsony bázisról nőtt nagyot az autóipar

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. november 19.   09:45

Nem lesznek királycsinálók a Liberális Demokraták Többnyire csökkenés jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A CAC40 0,2%-ot, a DAX 0,3%-ot csökkent, míg a FTSE100 0,1%-ot emelkedett. A brit Liberális Demokraták...

Nem lesznek királycsinálók a Liberális Demokraták

Többnyire csökkenés jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A CAC40 0,2%-ot, a DAX 0,3%-ot csökkent, míg a FTSE100 0,1%-ot emelkedett.


A brit Liberális Demokraták vezetője kijelentette, hogy sem a Konzervatív Pártot, sem pedig a Munkáspártot nem fogják támogatni a december 12-i választásokat követő kormányalakításnál. A Liberális Demokraták a harmadik legnagyobb politikai erőt képviselik, a Konzervatívokat 42%, a Munkáspártot 32%, a Liberális Demokratákat 13% támogatja.


Az Európai Központi Bank vezető közgazdásza szerint az EKB politikája még nem érte el a határait. Szerinte a jelenlegi negatív kamatok sem képviselnek még szuperlaza monetáris politikát.


A Bundesbank véleménye szerint a negyedik negyedévben stagnálhat a német gazdaság, így valószínűleg sikerül elkerülniük a recessziót.

8,6%-kal több autót adtak el Európában

Októberben 8,6%-kal nőttek az európai autóértékesítések a tavalyi meglehetősen alacsony bázisról. Tavaly ősszel a frissen bevezetett WLTP szabványok okoztak kihívást az autógyártóknak. A legnagyobb növekedést a Volkswagen csoport tudta felmutatni, eladásai közel 31%-kal nőttek a 28 EU tagországban, összhangban azzal, hogy a Volkswagen csoport volt tavaly az egyik leginkább érintett autógyártó az új szabályok bevezetésénél. A BMW csoport 2,5%-kal, a Fiat csoport 2,7%-kal növekedett, a Daimler eladásai pedig stagtnáltak.

A Thyssenkrupp eladja az ipari megoldások üzletágát is?

A Thyssenkrupp bejelentette, hogy megbízta a Citigroup-ot az ipari megoldások üzletág jövőjének felülvizsgálatával. Ez azért meglepetés, mert épp most zajlik a lift üzletág értékesítési folyamata. Az ipari megoldások egyébként az év első három negyedévében 2,8 milliárd euró bevételt termelt, ami 6,9 százalékos emelkedés. Az egység értékével kapcsolatban az elemzői értékelések elég széles tartományban szórnak. A Citi tavasszal még azt mondta, hogy az ominózus üzletág 1,9 milliárd eurót érhet, de a Bank of America szerint csak 814 millió euró az értéke, a hitelállománnyal együtt. A Morgan Stanley szerint viszont ez az érték csak 220 millió euróra rúg! Azaz egy esetleges eladás nem csökkentené jelentősen a Thyssenkrupp hitelállományát. Így azt gondoljuk, hogy nem biztos, hogy az értékesítés lesz a legjobb megoldás. A részvényárfolyam jelenleg emelkedő trendben van, és éppen a 20-30 napos mozgóátlagokról próbál elrugaszkodni.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben