Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csúcsok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. november 19.   09:12

Erste kommentár Újabb csúcsok, amikhez a magyar piac is felzárkózott. Miközben a Dow Jones és a Nasdaq esetében a rések bizonyos értelemben be vannak töltve, vagy betöltésre kerültek, az S&P500 esetében...

Erste kommentár

Újabb csúcsok, amikhez a magyar piac is felzárkózott. Miközben a Dow Jones és a Nasdaq esetében a rések bizonyos értelemben be vannak töltve, vagy betöltésre kerültek, az S&P500 esetében továbbra is él. Ez pedig erős jelzés a folytatás és az amerikai piac tekintetében. Itthon is új csúcsra ment a BUX, úgy, hogy közben egy részvény sincs a csúcson. Ugyanakkor az OTP kacérkodik azzal, hogy újabb magasságokba törjön. Közben érkezett egy felminősítés is a részvényre, hiszen egy nagy elemzőház 15.000 forintról 16.100-ra emelte a célárat. Ugyanakkor az OTP esetében nem igazán fejeződött még be a korrekció, míg a BUX-ban még igazándiból el sem kezdődött. Mindeközben a túlvettség jelei ott vannak mind a két instrumentumon. Így a jó viselkedés ellenére azért óvatosak lennénk. Egy szó mint száz, a vezető részvény a magyar piacon az OTP, s egyelőre óvatosak lennénk a további száguldás jóslatokkal, technikai alapon. Közben fundamentális oldalról szeretjük a részvényt.


A tegnapi nagyobb csökkenést követően ma reggel emelkedik a DAX, de még nem fejezte be a korrekciós periódust. A BUX a tegnapi nagy emelkedés után most csökken. Valószínűleg mindkét esetben kicsi lesz a mai napi elmozdulás.

Nem szivárogtak ki részletek a Trump-Powell találkozóról

Sikerült ledolgozni a nap eleji mínuszokat a vezető amerikai részvényindexeknek, igaz érdemi emelkedésre már nem telt. A három vezető index egységesen 0,1%-kal került feljebb.


Másodszorra találkozott idén Donald Trump és Jerome Powell Fed elnök. Ezúttal Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter is részt vett a találkozón. Részletek nem szivárogtak ki a fél órás megbeszélésről, annyit azonban tudni lehet, hogy Trump komolyabb előzetes terv nélkül kérte Powell-t, hogy látogasson el hozzá. A Fed közleménye szerint a gazdaság aktuális állapotáról beszélgettek a felek.


A gyorsjelentési szezon végének közeledtével egyre inkább a makroadatok felé fordul ismét a befektetők figyelme, hogy feltérképezhessék az amerikai gazdaság állapotát. A mai napon lakáspiaci adatok érkeznek piacnyitás előtt, majd holnap a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve lát napvilágot. Csütörtökön az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók számát lesz érdemes figyelni, majd pénteken a beszerzési menedzser indexeket a Markittól.

A japán parlament jóváhagyta a kereskedelmi megállapodást

Emelkedés jellemezte az ázsiai piacokat. A Shanghai index 0,9%-ot, a Hang Seng 1,3%-ot emelkedett, míg a Nikkei 0,5%-ot csökkent.


A japán parlament alsóháza jóváhagyta azt a korábban már bejelentett kereskedelmi megállapodást, ami megnyitja Japánt az amerikai marha és mezőgazdasági termékek előtt, cserébe az USA nem sújtja vámmal a japán autóipart. A törvényerőre emelkedéshez még a felsőháznak is meg kell szavaznia a megállapodást, de erre várhatóan sor kerül a mostani, december 9-ig tartó ülésszakban.


Bár szeptemberben Japán 28,9 milliárd dollárral csökkentette amerikai államkötvény állományát, de továbbra is Japán maradt az amerikai államadósság első számú finanszírozója 1150 milliárd dollárral. A Kína által tartott állomány stabil maradt (1100 milliárd dollár körül).

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

A Richter tovább veszi a saját részvényeket

A Richter 2019. november 15-én 35.000 darab saját részvényt vásárolt 5.766 forintos átlagáron. Összesen legfeljebb 700.000 darabot vennének.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben