Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nagyot javultak az európai kilátások

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. november 13.   09:59

Egy lépéssel közelebb a spanyol kormányalakítás Emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 0,5%-ot, a DAX pedig 0,7%-ot emelkedett. Tegnap délelőtt jelent meg a német és az eurozónás ZEW index is....

Egy lépéssel közelebb a spanyol kormányalakítás

Emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 0,5%-ot, a DAX pedig 0,7%-ot emelkedett.


Tegnap délelőtt jelent meg a német és az eurozónás ZEW index is. Bár a jelenlegi gazdasági helyzet megítélése továbbra is negatív és csak minimális, a vártnál kisebb javulás következett be, de a jövőbeli kilátások nagyot, a vártnál jóval nagyobb mértékben javultak. Németországban a Zew kilátások -22,8 pontról -2,1 pontra emelkedett, az eurozónás ZEW kilátások pedig -23,5 pontról -1 pontra emelkedett, mindkettő a májusi értékeknek fel meg.


Pedro Sanchez-nek sikerült megállapodnia a Podemos-sal, ezzel bal oldali kormány alakulhat Spanyolországban. Ugyanakkor önmagában a két párt szövetségre lépése nem elég a parlamenti többség megszerzéséhez, ahhoz még több kisebb párt támogatására is szükség van.


A YouGov friss, november 11-ei közvéleménykutatása szerint kényelmes előnye van a Boris Johnson vezette Konzervatív Pártnak. A Ha most tartanák a szavazást, akkor a konzervatívok a szavazatok 42%-át, a Munkás Párt pedig a szavazatok 28%-át szerezné meg, míg a Liberális Demokraták 15%-os támogatást élveznének.

Megemelte éves célját a WizzAir

A WizzAir ma tette közzé első féléves üzleti évének eredményét. Ebben 18%-os utasnövekedésről és 22%-os árbevétel növekedésről számolt be a társaság. Az első, szezonálisan erős félévet 371,5 millió eurós eredménnyel zárta a társaság. Az év egészére az eddigi 320-350 millió eurós eredményvárakozást a sáv felső élére, 335-350 millió euróra szűkítették, ami összhangban van az enyhén 340 millió euró fölötti piaci várakozással.

Több kérője is van a Thyssenkruppnak

A Bloomberg információi szerint legalább 3 vállalat érdeklődik a Thyssenkrupp liftüzletága iránt. A nagy érdeklődés pozitív a vállalat számára, hiszen akár árfelhajtó hatása is lehet, ha kialakulna egy verseny a leválasztani tervezett üzletágért.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben