Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jól zárul a gyorsjelentési szezon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. november 13.   09:23

Erste Kommentár Az S&P500 esetében mostanáig 454 cég jelentett az 500-ból. Az összesített eredmények kis mértékben 4,7 százalékponttal meghaladták a várakozásokat. Ennek eredményeként a...

Erste Kommentár

Az S&P500 esetében mostanáig 454 cég jelentett az 500-ból. Az összesített eredmények kis mértékben 4,7 százalékponttal meghaladták a várakozásokat. Ennek eredményeként a várt 6 százalékos csökkenéssel szemben csak 1 százalékkal maradtak el az eredmények a tavalyi értékektől. Ebben különben az olaj és gázipari és az alapanyag kapcsolt cégek voltak a ludasok, amelyek profitja 38 és 28 százalékkal csökkentek, a technológiai cégek sem teljesítettek túl jól, hiszen azok eredménye 6 százalékkal csökkent. A jól teljesítő szektorok pedig a közművek és az egészségügy volt, amelyek 10 és 8 százalékkal növekedtek. Ugyanakkor a jó hír az, hogy a alapvetően pozitív árfolyamreakciókat láthattunk az eredményekre. Persze igaz az is, hogy minden szektor hozta a kötelező pozitív meglepetés. Különben összesen csak két szektor reagált negatívan. Ezek pedig az olajipar és a fogyasztói szolgáltatás szektorok voltak.


A DAX esetében viszont igazán jó volt a teljesítmény. A 30 cégből eddig 26 jelentett, s bizony 10 százalékkal növekedtek a profitok, amelyek 11 százalékkal haladták meg a várt 1 százalékos visszaesését. Így talán nem meglepő, a DAX elmúlt időszakban nyújtott igazán jó teljesítménye. Itt az ipar volt a húzóerő és az alapanyag kapcsolt cégek húzták vissza az összesített eredményt. S itt is alapvetően pozitív árfolyamreakciókat láthattunk, hiszen itt is hozta mindenki a kötelező pozitív meglepetést. Ez alól kivételt képeztek a telekommunikációs, pénzügyi és fogyasztói termékek szektorok.


A mai napon a tegnapi emelkedést követően nem lepődünk meg ha a DAX és a BUX is kis mínuszban zár.

Rosszfiút játszott Trump

Minimális emelkedéssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek. Az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,3%-kal emelkedett, míg a Dow stagnált.


Pozitív hírek helyett fenyegetőzést hallhattunk tegnap Donald Trumptól New York-i beszédében, noha azt azért elárulta, hogy szerint nagyon közel van egy kereskedelmi egyezség. Kínát újabb importvámokkal fenyegette abban az esetben, ha nem jönne létre a részleges kereskedelmi megállapodás, amit decemberben terveznek aláírni a felek. Ezzel együtt azt is megemlítette, hogy egy másik kereskedelmi partner se úszhatja meg azt, ha visszaél az USA jóindulatával. Ezzel Trump többek között az EU-ra is célozhatott , ahol ma érkezhet döntés arról, hogy kivet-e addicionális importvámokat az EU-ból behozott autókra vagy ismét elhalasztja a döntést. Előzetes hírek szerint az előbbi verzió valósulhat meg. A fenyegetőzést ezzel pedig még nem fejezte be, a Fed is megkapta a szokásos ostorozást.


Elindult a Disney+ streaming-szolgáltatása tegnap, amit ugyan egy-két technikai malőr is övezett, de összességében jó fogadtatása volt a közösségi hálókon. A Disney szerint a legoptimistább várakozásaikat is felülmúlta a kezdeti érdeklődés a szolgáltatás iránt, amivel valószínűleg a technikai hibákra szerettek volna magyarázattal szolgálni. Kezdetben csak USA-ban, Kanadába és Hollandiában indult el a szolgáltatás, majd egy héttel később Ausztráliában és Új-Zélandon is. A Nyugat-európai régió 2020 március végén csatlakozhat, míg a közép-kelet európai régió, Magyarországgal együtt 2020 végén.


Egységesíti a Facebook különféle fizetésre alkalmas alkalmazásait, amivel majd hamarosan találkozhatunk a facebook-on vagy az Instagram-on is. Ezzel igyekszik megkönnyíteni a vállalat azt, hogy a felhasználók a cégen keresztül lebonyolíthassák vásárlásaikat. Amennyiben egyre többen vásárolnak majd a cég alkalmazásain keresztül, az komolyabb növekedési potenciált jelenthet a cégnek.

Rendkívüli helyzet Hongkongban

Csökkenés jellemezte ma reggel az ázsiai indexeket. A Shanghai index 0,5%-ot, a Nikkei 0,9%-ot, a Hang Seng pedig 2,0%-ot csökkent.


A hétvége óta folyamatosak a tüntetések Hongkongban, ami mostanra rendkívüli beavatkozást tett szükségessé. Holnapra biztonsági okok miatt rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el, továbbá akadozik a tömegközlekedés és több bankfiók sem nyitott ki biztonsági aggályok miatt. Hongkong biztonsági főnöke szerint, aki a város második emberének számít Carrie Lam után beláthatatlan következményei lehetnek, ha tovább folytatódnak az erőszakos tüntetések.


A vártnál lassabban bővült októberben a kínai hitelállomány. Az aggregát finanszírozás a várt 950 milliárd jüan helyett 619 milliárddal emelkedett.

Határidős piacok

Az főbb amerikai és európai határidős indexek a negatív tartományban voltak ma reggel.

Saját részvényeket vásárolt a Richter

A 2019. november 8-án adott megbízása alapján 2019. november 11-én 8.500 db saját részvényt vásárolt a Richter 5.564 Ft/db átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben