Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Pihengetünk?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. november 12.   09:38

Erste Kommentár Az elmúlt hetek jelentős emelkedését követően, konszolidációs fázisra léptek a piacok. Ha csak a közelbe tekintünk, akkor azt láthatjuk, hogy az OTP esetében megékezett egy eladási jelzés...

Erste Kommentár

Az elmúlt hetek jelentős emelkedését követően, konszolidációs fázisra léptek a piacok. Ha csak a közelbe tekintünk, akkor azt láthatjuk, hogy az OTP esetében megékezett egy eladási jelzés az MACD oldaláról. Ugyanakkor a részvényárfolyam az elmúlt napok csökkenését követően is még a 20 napos mozgóátlag, azaz 13.658 forint fölött maradt. Ha a DAX indexre vagy az amerikai indexekre nézünk akkor ott is jó viselkedést látunk, limitált csökkenésekkel. Ez igaz a DAX, S&P500, Nasdaq, Dow Jones és a BUX esetében is. Ez pedig azt sugallja, hogy hosszabban el fog tartani ez az oladlazós, néha csökkenős, néha emelkedős periódus. Vagyis oldalazásra számíthatunk.


A mai napon emelkedést láthatunk a korai kereskedésben mind a DAX, mind a BUX index esetében. Erre hatással lehet a 11 órakor napvilágot látó ZEW index, amelyben javulást vár a piac. Egy esetleg pozitív meglepetés rá tehet még egy lapáttal a mai reggeli emelkedésre, de ne feledjük, hogy most inkább egy korrekciós periódus kezdetén járhatunk.

Fontos fellépése lesz ma Trumpnak

Komolyabb elmozdulás nélkül zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. Az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal esett vissza, míg a Dow stagnált.


A mai napon beszédet tart Donald Trump a New York-i gazdasági klubban, melynek időpontja nagyjából magyar idő szerint este 6 órára tehető. Elképzelhető, hogy itt újabb részletek fognak napvilágot arról, hogy mik a jelenlegi kilátásai a Kínával való kereskedelmi háborúval kapcsolatban. Esetleg az EU-való kereskedelmi tárgyalásokról is érkezhetnek újabb hírek, ahol tegnap azt rebesgették, hogy ismét eltolásra kerülhet a Trump által kiszabott határidő (november 14.) arról a döntésről, hogy kivessen-e addicionális importvámokat az EU-ból behozott autókra.


4,5%-kal emelkedtek tegnap a Boeing részvényei, azt követően, hogy újabb részletek láttak napvilágot arról, hogy pontosan hogyan is kerülhet vissza a forgalomba a 737-es Max repülőgép típus, ami korábban két halálos szerencsétlenséget is okozott. Eszerint az Amerikai Légiközlekedési Felügyelet december közepéig hagyhatja jóvá az új repüléssegítő szoftvert, amit követően a Boeing már szállíthat le a gépekből a vásárlók részére. Ezt követően azonban a pilótáknak még meg kell tanulniuk egy segédanyagot a szoftverhez, amire januárban kerülhet sor. Ezt követően már csak a légitársaságokon múlhat, hogy mikor helyezik üzembe a gépeket.


Meglett az újabb rekord tegnap az Alibaba-nak a Szinglik Napi vásárlási lázban, miután összesen 38,3 milliárd dollár értékben vásároltak az online kereskedő platformján keresztül. Ez jócskán felülmúlta a tavalyi 30,8 milliárd dolláros értéket. Érdekesség képpen a teljes magyar kiskereskedelmi forgalom 2018 egészében 36-37 milliárd dollár körül alakult, az online kiskereskedelem csupán 1,5 milliárd dollárt tett ki.


 

Adókedvezménnyel támogatnák a felvásárlásokat

Emelkedés jellemezte ma az ázsiai részvénypiacokat. A Shanghai index 0,2%-ot, a Hang Seng 0,5%-ot, a Nikkei pedig 0,8%-ot emelkedett.


Megjelent a jövőre tervezett japán gazdaságélénkítés egyik lehetséges eleme. Ez alapján a nagyvállalatok adókedvezményt kaphatnának, ha eredmény tartalékuk terhére 10 évnél nem idősebb, tőzsdén nem jegyzett vállalatokat vásárolnának. Ezzel a vállalati készpénzállományt tudná visszaforgatni a kormányzat a vállalati szektorba.

Határidős piacok

Az főbb amerikai és európai határidős indexek a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Saját részvényeket vásárolt a Richter

A 2019. november 8-án adott megbízása alapján 2019. november 8-án 45.000 db saját részvényt vásárolt a Richter 5.574 Ft/db átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben