Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentős előrejelzés emelés a Richtertől

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. november 11.   09:50

Erste kommentár A pénteki jó eredmény után a Richter jelentősen megemelte idei célszámait. A korábbi 1-3 százalékkal szemben most már 5-6 százalékos gyógyszer...

Erste kommentár

A pénteki jó eredmény után a Richter jelentősen megemelte idei célszámait. A korábbi 1-3 százalékkal szemben most már 5-6 százalékos gyógyszer értékesítés növekedést vár a cég. Ebben jelentős szerepe van az ukrán, az egyéb FÁK, az amerikai és az EU 12 értékesítésben bekövetkezett pozitívabb várakozásoknak, míg a kínai értékesítést lefelé módosította a cég. Ugyanakkor az üzemi eredmény marzs várakozást is megemelték, a korábbi 12 százalékkal szemben most már 13-14 százalékos eredményhányadot várnak. S ebbe beleszámít az Esmya-hoz köthető 5,9 milliárd forintos leírás is! Ez pedig azt jelenti, hogy implicite 63-68 milliárd forintra emelte a cég az üzemi eredmény várakozását, ami eddig 56 milliárd forint körüli érték volt. Ez pedig 12-20 százalékos emelést jelent. A piaci előrejelzések átlaga különben 64,6 milliárd forint körül szór, ami inkább a cég által most közzétett sáv alsó éle. Ez pedig azt sugallja, hogy az eredményt és a cég várakozás emelését követően valószínűleg az elemzők egy része is lépni fog.


Elmondhatjuk, hogy a magyar piacon jól sikerült a gyorsjelentési szezon. Ennek ellenére a korábbi árfolyam emelkedések miatt elindult egy profit realizálás, ami egy darabig kitarthat, de alapvetően inkább optimisták lennénk a középtávú folytatás tekintetében.

Az utóbbi évek átlagán az amerikai fogyasztói bizalom

Enyhe emelkedéssel búcsúztatták a hetet a vezető amerikai részvényindexek pénteken. Az S&P500 0,3%-kal, a Nasdaq 0,5%-kal emelkedett, a Dow stagnált.


95,7 pont lett novemberben a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexe az előzetes adatok szerint, ami megfelelt a várakozásoknak és stagnálást jelent az előző hónaphoz képest. Ezzel 4 éves átlagán tartózkodik a mutató. A jövőbeli kilátásokat mérő alindex pozitív meglepetést okozott, míg a jelenlegi szituációt mérő elmaradt a várakozásoktól.


Nagyon a végéhez közeledik az amerikai gyorsjelentési szezon, de a héten még érkezik egy-két fontos jelentés. Csütörtökön piacnyitás előtt a Walmart, majd zárást követően az Nvidia számai érkeznek.

Trump hűti a kedélyeket

Gyülekeznek a viharfelhők Ázsiában, amire komolyabb esés alakult ki a főbb ázsiai részvényindexeknél. A Hang Seng 2,7%-ot, a Shanghai index 1,9%-ot, a Nikkei pedig 0,3%-ot esett.


Bár múlt héten sorra jelentek meg a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos pozitív üzenetek, Trump most mégis lehűtötte a piacokat. Szerinte ugyan jól haladnak a tárgyasláok, de ő nem egyezett bele a már kivetett vámok csökkentésébe.


3,8%-ra, csaknem 8 éves csúcsra emelkedett októberben a kínai infláció elsősorban a sertésárak drasztikus emelkedése miatt, ami a sertéspestis miatt alakult ki. Ez jelentős inflációs nyomást jelent a szeptemberi 3,0%-os és a várt 3,4%-os infláció után is. Mivel az infláció emelkedését élelmiszerár sokk okozza (gyakorlatilag egy év alatt megduplázódott a sertéshús ára), így a kínai jegybank várhatóan nem reagál majd az infláció gyorsulására.


Az inflációtól élesen elkülönülve, a termelői árindex októberben már 1,6%-kal volt alacsonyabban mint tavaly ilyenkor, ami szintén alátámasztja, hogy a jegybanknak nem kell beavatkoznia az infláció alakulásába.


Újabb japán gazdaságélénkítést jelentett be Shinzo Abe, azonban ennek sem mérete, sem pedig elemei nem ismertek egyelőre.


A vártnál kisebb volt az októberi felpattanás a japán gépipari megrendeléseknél. A múlt havi évessített 14,5%-os visszaesést a várt 8,1%-os emelkedéssel szemben mindössze 5,1%-os felpattanás követte.


Véres összecsapásokba torkollottak a hongkongi tüntetések, a rendőrök két tüntetőt is meglőttek. A tömegközlekedést ma reggel részben fel is függesztették Hongkongban.

Határidős piacok

Az főbb amerikai és európai határidős indexek a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben