Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megtartotta

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. november 6.   09:34

Erste kommentár Ugyan korrekciót láthattunk az S&P500 indexben, ennek ellenére az un. szökési rés továbbra is megmaradt, ami pozitív üzenet a folytatás tekintetében. A Nasdaq és a Dow Jones egyébként...

Erste kommentár

Ugyan korrekciót láthattunk az S&P500 indexben, ennek ellenére az un. szökési rés továbbra is megmaradt, ami pozitív üzenet a folytatás tekintetében. A Nasdaq és a Dow Jones egyébként még jobban viselkedett, hiszen a tegnapi „korrekció” emelkedésre sikeredett, s ezekben az esetekben is megmaradtak a szökési rések. Pedig ha a P/E értékeltséget nézzük, az mind a három esetben a sokéves átlag felett van. Azaz előre szaladtak a piacok. Hisznek az amerikai-kínai egyezségben (mi is), s hisznek abban is, hogy a Fed oldaláról érkező stimulus végül eredményes lesz. Vagyis egy erős technikai kép találkozik egy visszafogottabb fundamentális képpel. Tegnap a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index is az optimistákat támasztotta alá, hiszen a vártnál jóval nagyobb mértékben, 54,7 pontra emelkedett a várt 53,5 helyett.


A DAX már tegnapelőtt ellenállási szinthez ért, s az alatt is maradt a tegnapi napon. A dinamikus indikátor alapján különben lassan elindulhat egy korrekció. Ez pedig azt jelenti, hogy nem kell meglepődnünk, ha a mai nap eleji oldalazás esetleg kisebb csökkenéssel zárul. A BUX esetében is az oldalazás, enyhe csökkenés tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

Egyre forróbb Trump lába alatt a talaj

Stagnálás jellemezte tegnap a vezető amerikai részvényindexeket. A Dow 0,1%-kal emelkedett, az S&P500 ugyanennyivel esett, míg a Nasdaq stagnált.


Közzétettek tegnap két fontos tanúvallomást a Donald Trump ellen zajló alkotmányos vádeljárás kapcsán, amellyel a demokraták az elnök felmentését szeretnék elérni. Ezekben az USA európai uniós nagykövete, Gordon Sondland és a tisztségéről nemrég lemondott Kurt Volker szólaltak fel. Utóbbi az USA ukrajnai diplomáciai kapcsolataiért felelős különleges megbízott volt szeptember végéig. Mindketten arról írtak, hogy Trump kezdetben ügyvédjén, Rudy Giuliani-n keresztül azt követelte az új ukrán kormánytól, hogy jelentsék be a nyilvánosság előtt, hogy vizsgálatot folytatnak a 2016-os választások kapcsán, azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna avatkozott bele hackertámadásokkal, amivel Trump az oroszokról terelte volna el a felelősséget. Emellett azt is követelte közvetetten, hogy az ellen a cég ellen is indítsanak korrupcióval kapcsolatos vizsgálatot, amelynek igazgatótanácsában anno Trump mostani egyik potenciális demokrata kihívójának fia ült. Érdekesség, hogy Sondland módosított vallomásán, és most már azt vallja, hogy eszébe jutott, hogy egyszer beszélt az ukrán elnök egyik bizalmasával és azt mondta neki, hogy a 400 millió dolláros, Ukrajnának szánt amerikai segély valószínűleg a fent leírt kérések teljesüléséig nem fog megérkezni. Ezzel pedig egyre kézzelfoghatóbb, hogy Trump visszaélhetett elnöki hatalmával, így egyre nőhet az esélye annak, hogy idő előtt távoznia kell elnöki székéből. Ehhez az kéne, hogy a Szenátuson belül több republikánus szenátor is ellene szavazzon.


A várt felett alakult az ISM szolgáltatóipari indexe az USA-ban, az adat 54,7 pont lett a konszenzus által várt 53,5 ponttal és az előző havi 52,6 ponttal szemben. Ez némileg enyhíti azokat a félelmeket, miszerint az iparban látható lassulás komolyabb mértékben átgyűrűzne a szolgáltató szektorba is. Az új megrendeléseket mérő alindex 55,6 pontra emelkedett a korábbi 53,7 pontról, ami jobb jel a folytatást illetően.


Vállalati fronton kisebb hírek érkeztek csak tegnap. A Wallgreens Boots Alliance annak lehetőségét mérlegeli, hogy kivezeti a céget a tőzsdéről. A Xerox eközben a HP felvásárlására tehet ajánlatot, amelynek jelenleg 27 milliárd dolláros a piaci kapitalizációja.

Nem rontottak ázsiai eredményvárakozásaikon az elemzők

Vegyesen zárták az ázsiai részvényindexek a mai kereskedést. A Nikkei 0,2%-kal került feljebb, a Hang Seng 0,1%-kal esett, míg a Shanghai index 0,5%-kal.


Összességében stagnálást mutattak a nagy és közepes kapitalizációjú ázsiai cégekre vonatkozó eredményvárakozások az utóbbi egy hónapban, ami javulás az elmúlt 2 hónap 2,7 százalékpontos lefelé való korrekciójához képest. Ország szerinti bontásban a kínai és a tajvani várakozásokat feljebb korrigálták, míg az indiai, a japán és az ausztrál várakozásokat lejjebb.

Határidős piacok

A főbb határidős indexek a negatív tartományban voltak ma reggel, egyedül a Nasdaq volt minimális pluszban.

Ma jelent az MTel

A Magyar Telekom ma piaczárás után teszi közzé III. negyedéves eredményét.

Jól fogyott a Vraylar

A Richter amerikai partnere, az Allergan 234,6 millió dollár értékben adott el Vraylar-t a harmadik negyedévben (+70% y/y). Ebből a Richter illető royalty 12,5 milliárd forint körül lehet. Azaz a várakozásunknak megfelelően alakult az értékesítés.

MOL: A S&P javította a kilátásokat

A S&P pozitívra javította a MOL hiteleinek kilátásait és megerősítette a mostani BBB- besorolást. A pozitív kilátások a cég mostani nagyberuházásának, tehát az ACG mező és a BTC vezeték részesedés megvásárlásának kedvező hatásait is figyelembe veszi.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben