Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Meglepetés nincs, Brextension van

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. október 29.   10:09

Meghalt a király, éljen a király! Visszafogott emelkedést mutattak tegnap az európai részvénypiacok. A DAX 0,4%-kal, a CAC40 0,2%-kal, a FTSE100 pedig 0,1%-kal zárt magasabban. Nem született tegnap meglepetés a Brexit folyamatával...

Meghalt a király, éljen a király!

Visszafogott emelkedést mutattak tegnap az európai részvénypiacok. A DAX 0,4%-kal, a CAC40 0,2%-kal, a FTSE100 pedig 0,1%-kal zárt magasabban.


Nem született tegnap meglepetés a Brexit folyamatával kapcsolatban. Boris Johnson hiába kérte ismét az előrehozott választások kiírását, a parlament megint leszavazta az erre vonatkozó javaslatot. Ugyanakkor Donald Tusk tegnap bejelentette, hogy megszületett a megállapodás, az EU jóváhagyja a január 31-ig szóló rugalmas Brexit hosszabbítást, vagyis gyorsabb megállapodás esetén hamarabb is távozhatnak a britek az Unióból. A hosszabbítást tegnap este a brit parlament is elfogadta, igaz ez már csak formalitásnak számít azt követően, hogy korábban pont a brit parlament kötelezte Johnsont, hogy kérvényezze a január 31-ig szóló határidő hosszabbítást.


Johnson rendkívül szívós és továbbra sem adja fel az előrehozott választásokat. Ma egy kevésbé elegáns megoldással ismét nekifutnak. A következő választás időpontjáról szóló törvényt átírnák december 12-re, amihez viszont elég egyszerű többség a parlamentben.


Mario Draghi tegnap ünnepélyes keretek között átadta az EKB elnöki székét Christine Lagarde-nak, aki első nőként tölti majd be a tisztséget. Az „utolsó szó jogán” Draghi ismét a fiskális élénkítés szükségességére hívta fel a figyelmet.


A türingiai tartományi választások szokatlan koalíciót eredményezhetnek, ugyanis a CDU megfontolja, hogy koalícióra lépjen a választások győztesével, a szélső baloldali Die Linke párttal.

Megverte a várakozásokat a Commerzbank

A Commerzbank ma reggel váratlanul közzétette előzetes harmadik negyedéves számait. A bank 448 millió eurós operatív eredményt ért el, jelentősen felülmúlva a 353 millió eurós várakozást, és szintén nagyot javulva a tavalyi 346 millió eurós eredményhez képest. Az adózott eredmény 294 millió euró lett, szintén felülmúlva a várt 248 millió eurót. A javuló eredmény fő oka a tavalyhoz képest 2,5%-kal csökkenő működési költségek és a szintén csökkenő céltartalékolás, valamint az árbevétel növekedése. A társaság november 7-én publikálja végleges negyedéves eredményét.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben