Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kért is hosszabbítást Johnson, meg nem is

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. október 21.   09:47

Francois Villeroy de Galhau szerint a fiskális politikának is támogatnia kéne a gazdaság élénkítését Csökkentek pénteken az európai részvényindexek. A DAX 0,2%-ot, a FTSE100 0,4%-ot, a CAC40 pedig 0,7%-ot esett. Rendkívüli, szombati...

Francois Villeroy de Galhau szerint a fiskális politikának is támogatnia kéne a gazdaság élénkítését

Csökkentek pénteken az európai részvényindexek. A DAX 0,2%-ot, a FTSE100 0,4%-ot, a CAC40 pedig 0,7%-ot esett.


Rendkívüli, szombati ülésnapot tartott a brit parlament a Brexit miatt. Ezen végül nem szavaztak a Brexit megállapodásról, hiába fogadta el azt az EU csúcs. Ennek oka, hogy a parlament 322:306 arányban megszavazta az úgynevezett Letwin módosítását, ami lehetővé teszi, hogy előbb jogilag implementáljak a Brexit megállapodást, és csak ezt követően hagyja jóvá azt a parlament. Boris Johnson azonban még mindin nem mondott le arról, hogy a hónap végéig sikerül ratifikálniuk a megállapodást.


Mivel 19-én sem sikerült megállapodni a Brexitről, Boris Johnson kénytelen volt határidő hosszabbítást kérni az EU-tól, amit meg is tett, igaz némi csavarral. Valójában ugyanis két levelet is írt az EU-nak. Az egyikben a parlamenti döntésnek megfelelően kéri a határidő meghosszabbítását. Ezt a levelet csak azért sem írta alá, de ennek valójában nincs jelentősége. Egy másik levélben pedig kifejtette, hogy mindkét fél számára mennyire káros lenne a határidő meghosszabbítása, ehhez a levélhez viszont már nevét is adta a brit miniszterelnök.


Johnson leleményes megoldása nem tudja megzavarni az EU képviselőit, akik készen állnak arra, hogy három hónappal meghosszabbítsák a határidőt, azonban a hosszabbítás ezúttal is várhatóan rugalmas lesz, vagyis amint sikerül tető alá hozni a Brexitet, a britek elhagyhatják az EU-t.


Az EKB francia tagja, Francois Villeroy de Galhau szerint a fiskális politikának is támogatnia kéne a gazdaság élénkítését. A laza monetáris politikának is fent kell maradnia az infláció élénkítése érdekében, de nézőpontja szerint ez önmagában nem elégséges és szükség van a fiskális politikára is. Az EKB már nem először hangsúlyozza a fiskális élénkítés szükségszerűségét.


A Bloomberg értesülései szerint idén már nem várható további lazítás az EKB-tól a gazdasági lassulás ellenére sem. A szeptemberi lazítást elégségesnek vélik a lassulás megfékezésére, hacsak nem éri egy negatív sokk a gazdaságot.


A zöld pártok előretörését hozta a hétvégi svájci választás. A két zöld párt együttesen a szavazatok 20,3%-át szerezte meg, de várhatóan ezzel sem szereznek helyet a kormányban. Az EU-ellenes Svájci Néppárt ugyan gyengült a 4 évvel ezelőtti választásokhoz képest, de még így is ők szerezték a legtöbb szavazatot, 26,3%-os támogatottságot értek el.


Több mint félmillióan vonultak utcára Barcelonában, miután 9 katalán vezetőt zendülés miatt börtönbüntetésre ítélt a spanyol bíróság.

Elkezdődött az európai gyorsjelentési szezon

Ma reggel megkezdődött az európai gyorsjelentési szezon is, miután megjelent az SAP negyedéves eredménye. A főbb számokat azonban már 2 hete közzétette a cég, így most már nem számított meglepetésnek a kiugróan jó eredmény, ami elsősorban a felhő alapú szolgáltatások növekedésének köszönhető.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben