Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Érdemes ma figyelni a Richtert

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. október 17.   10:06

Erste Kommentár A mai napon talán ismét megnyílhat az esély a Richternek arra, hogy áttörje a régóta erős ellenállásként szolgáló 5.000 forintos lélektani szintet, ugyanis tegnap egy hajlszálnyira...

Erste Kommentár

A mai napon talán ismét megnyílhat az esély a Richternek arra, hogy áttörje a régóta erős ellenállásként szolgáló 5.000 forintos lélektani szintet, ugyanis tegnap egy hajlszálnyira innen zárt az árfolyam. Amellett, hogy az utóbbi két hónapban ez a harmadik próbálkozás lehetne, az is a Richter részvények mellett szól, hogy ma reggel 6.020 forintról 6.300 forintra emelte célárát a J.P. Morgan, ami talán kisebb katalizátorként hathat. Kérdés, hogy a nagy eladók hol tarthatnak a nagy eladásban, ez mennyire tud ellenhatni. Mindezt együttvéve izgalmasnak ígérkezik a mai nap a gyógyszerpapír piacán.

Megnyugtatta a Netlfix a befektetőket

Minimális eséssel zárták a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi kereskedést. A Dow 0,1%-kal, az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,3%-kal esett.


Noha vegyesek lettek a Netflix harmadik negyedéves számai a várakozásokhoz képest, ez elég volt ahhoz, hogy hosszabb árfolyamkorrekció után megnyugtassa a befektetőket. A mostani harmadik negyedéves számok a vártnak megfelelő 5,3 milliárd dolláros árbevételt mutattak, miközben az 1,47 dolláros tisztított EPS jobb lett az 1,05 dolláros várakozásnál. Az USA-ban továbbra is a piac telítettsége kezd látszani, ott 517 ezer új fizetős előfizetője lett a szolgáltatásnak a várt 802 ezerrel szemben. Ugyanakkor a nemzetközi terjeszkedés továbbra is erős, miután 6,26 millió új felhasználó csatlakozott a várt 6,05 millióval szemben. A negyedik negyedévre 7 millió új felhasználóval számol nemzetközileg a cég, míg az USA-ban 600 ezerrel, amik elmaradtak az eddigi várakozásoktól. Mindezek ellenére 10%-kal emelkedett piaczárás után az árfolyam, mivel a jelentés azt mutatta, hogy nem történt érdemi hirtelen lassulás a cég növekedésében, mint ahogyan azt esetleg a második negyedéves számokból félni lehetett.


Visszavágta idei évre vonatkozó globális alumínium keresleti előrejelzését az Alcoa a harmadik negyedéves jelentés keretében. Míg korábban 1,25-2,25%-os bővülést várt a világ egyik legnagyobb alumíniumgyártója, most már 0,4-0,6% közötti visszaeséssel számol. Maga a negyedéves eredmény 50%-os visszaesést mutatott év/év alapon, ami 388 millió dolláros EBITDA-t jelent, ez azonban felülmúlta a 372 millió dolláros konszenzust. Így a részvények 2%-kal emelkedtek piaczárás után.

Rögös az út a Brexit felé

Vegyesen teljesítettek tegnap a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,3%-kal emelkedett, a CAC 40 0,1%-kal esett, míg az FTSE 100 0,6%-kal.


A legfrissebb hírek szerint már csak egy vitás pontja maradt a Brexit-tárgyalásoknak, ez pedig áfa-rendszer kérdése. A hírek szerint a britek azt szeretnék, hogy az észak-ír régió ne tartozzon az uniós áfa-rendszer hatályába. Ez ugyan már csak egy kisebb vitapontnak tűnik, de ma reggel érkezett a hír, hogy az Északír Unionista Párt (DUP) nem támogatná a mostani tervezetet, ami baj, ugyanis az ő szavazataik minden bizonnyal kellenének ahhoz, hogy a brit parlament is megszavazza azt. Az idő pedig végesnek tűnik, ugyanis ha meg is lenne a tervezet, azt még írásba kéne foglalni, amit aztán a ma kezdődő kétnapos EU-csúcs végén már alá kéne írni. A hírekre a font kisebb gyengülést mutat ma

EUR/USD: Tovább emelkedett

Sikerült tegnap új lendületet vennie az eurónak a dollárral szemben, ezzel ma reggelre már 1,108-on tartózkodik az árfolyam. Ezzel megerősítést nyert, hogy rövidtávon egyelőre megtört a csökkenő trend.

EUR/HUF: Enyhe forintgyengülés

Továbbra is a rövidtávú mozgóátlagok találkozásához ragadt az EUR/HUF kurzus, az innen való elrugaszkodás iránya lehet meghatározó majd rövidtávon. Ma reggel 333-on tartózkodik az árfolyam.

Megugrottak az olajkészletek

Az API adati szerint 10,5 millió hordóval megugrottak az amerikai kőolajkészletek az elmúlt héten, ami 2017 februárja óta a legnagyobb emelkedést jelentené, ha ezt az EIA adatai is megerősítik. A hírekre a WTI típusú kőolaj árfolyama visszaadta tegnapi emelkedését, ma reggel 53 dolláron tartózkodik.

Kitartott a szint

Sikerült tegnap kisebb mértékben felpattannia az aranynak az 1.478 dolláros technikai szintről, ezzel ma reggel már 1.495 dolláron tartózkodik az árfolyam.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben