Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Még nem ért véget a vita az EKB-nál

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. október 11.   09:52

Boris Johnson ír kollégájával tárgyalt Emelkedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A FTSE100 0,3%-ot, a DAX 0,6%-ot, a CAC40 1,3%-ot emelkedett. Az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyvéből egyértelműen...

Boris Johnson ír kollégájával tárgyalt

Emelkedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A FTSE100 0,3%-ot, a DAX 0,6%-ot, a CAC40 1,3%-ot emelkedett.


Az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyvéből egyértelműen látszik, hogy még mindig vannak elvarratlan szálak. Az eszközvásárlási program részleteit nem tárgyalta a jegybank, pedig az EKB véleményé szerint a program két évig tarthat, ami 480 milliárd eurónyi vásárlást jelentene. Ha megvalósulna, akkor több ország esetében is elérnek az 1/3-os limitet, így mindenképpen szükség lesz majd az eszközvásárlás paramétereinek megváltoztatására. Ezeket a vitákat azonban egyelőre még nem folytatta le az EKB.


Boris Johnson és az ír miniszterelnök találkozóján közeledtek egymáshoz az álláspontok. Az ír miniszterelnök szerint még mindig lehetséges, hogy a hó vége előtt sikerüljön megkötni a Brexit megállapodást.


A brit munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn kijelentette, hogy pártja hatalomra kerülése esetén haladéktalanul törvényt alkotnának egy új Brexit népszavazás kiírásáról, ez annyiban térne el a 2016-os népszavazástól, hogy egy konkrét megállapodási javaslat és a bent maradás közül lehetne választani.


Francia mintára Olaszországban is digitális adót vetnének ki januártól, amit a nagy amerikai technológia cégek fizetnének, például a Facebook vagy a Google anyavállalata, az Alphabet.

Kilőtt az SAP

Az éjjel váratlanul közzétette előzetes harmadik negyedéves eredményét Európa egyik vezető szoftvercége, az SAP. Az előzetes adatok alapján a vállalat 1,3 eurós EPS-t ért el, felülmúlva az 1,19 eurós piaci várakozást. Az árbevétel is a vártnál gyorsabban, 13%-kal nőtt. A felhő alapú megrendelések 38%-kal növekedtek, ami gyakorlatilag duplázást jelent az enyhén csalódást keltő második negyedévhez képest.


Az SAP másik váratlan bejelentése a vezérigazgató távozása volt. Bill McDermott azonnali hatállyal mondott le, de az év végig tanácsadóként a cégnél marad. Helyét két belső jelölt veszi át, akik megosztva fogják gyakorolni a vezérigazgatói teendőket. Bár az időzítés meglepő, a most újonnan kinevezett két vezérigazgató eddig is esélyesnek számított a vállalat élére.

Az elmúlt fél év legnagyobb növekedését produkálta a BMW

A BMW gépjármű értékesítése4,6 százalékkal növekedett szeptemberben, ami gyorsulás az augusztusi 4,4 százalékhoz képest, és március óta a legmagasabb érték. Ezen belül a BMW márka értékesítései 4,8 százalékkal, míg a Mini értékesítései 2,9 százalékkal növekedtek. Ugyanakkor hó per hó alapon az értékesített mennyiség jelentős ugrást mutatott, hiszen 248.684 gépkocsit adtak el, míg augusztusban még csak 181.126 darabot. Az idei eddigi legnagyobb szám is „csak” 240.563 volt, májusban.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben