Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hoppá!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. október 11.   09:35

Erste kommentár Az elmúlt napokban javult a hangulat. Azon túlmenően, hogy Németországból reményt keltő hírek jöttek az autóvásárlások és az ipari teljesítmény oldaláról,...

Erste kommentár

Az elmúlt napokban javult a hangulat. Azon túlmenően, hogy Németországból reményt keltő hírek jöttek az autóvásárlások és az ipari teljesítmény oldaláról, reménység ébredt az amerikai-kínai tárgyalásokkal kapcsolatban is, melynek keretében részleges megállapodás születhet ma. Ráadásul a Brexit kapcsán is jó hírek érkeztek, hiszen a brit és az ir miniszterelnök a tegnapi tárgyalások után lát esélyt valamiféle – nem részletezett – megoldásra. De ami a legerősebb üzenet, az a kötvénypiacról jön. A befektetők kiáraztak egy-egy kamacsökkentést az USA-ban és az EMU-ban is. Így az elkövetkező egy év távlatában az USA-ban már csak kettő, míg az EMU-ban egy kamatcsökkentésre számít a piac.


Így talán nem meglepő, hogy a mai napon emelkedést látunk a DAX és a BUX indexben is.

Előrelépés történhet a kereskedelmi háborúban

Mind a három vezető amerikai részvényindex, a Nasdaq, a Dow és az S&P 500 is 0,6% körül emelkedett tegnap.


Ahogy Trump fogalmazott „nagyon, nagyon jól” mentek tegnap a kereskedelmi tárgyasláok az USA és Kína között. Az amerikai elnök szerint a kínaiak szeretnének megállapodni és ennek érdekében ma már Trump is részt fog venni a tárgyaláson. Vagyis a hét eleji borús jelek ellenére mégis úgy tűnik, hogy sikerül részleges megállapodást kötni, de arra továbbra is kicsi az esély, hogy Trump eredeti terveinek megfelelően teljeskörű megállapodás szülessen. Ezzel elkerülhető lenne, hogy október 15-én újabb vámok élesedjenek Kínával szemben, ami 250 milliárd dollárnyi termék esetében 25%-ról 30%-ra emelné a vámot.


A minneapolis-i Fed elnöke, Neel Kaskari (jelenleg nem szavazótag) támogatna egy további kamatcsökkentést, amennyiben a beérkező makroadatokban nem következik be javulás. Ezzel szemben a dallasi Fed elnöke, Robert Kaplan (szintén nem szavazótag) szerint a következő kamatdöntés alkalmával inkább a kivárás lenne indokolt. Az október 30-i ülésre a piac jelenleg 78%-os valószínűséggel áraz egy 25 bázispontos kamatcsökkentést.

Erősebb jüanra spekulálnak

A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos pozitív fejleményekre nagyot emelkedtek az ázsiai részvényindexek. A Shanghai 0,6%-ot, a Nikkei 1,2%-ot, a Hang Seng pedig 2,4%-ot emelkedett.


A befektetők nem csak a részvénypiacon, de a devizapiacon is megtették már tétjeiket egy részleges megállapodásban reménykedve. Az elmúlt 24 órában szokatlanul nagy összegben, 650 millió dollár értékben kötöttek 2 hónapos USDCNY opciókat 6,95-ös kötési árfolyammal. Vagyis a jelenlegi 7,1 fölötti árfolyamról egy erőteljesebb jüan erősödésre fogadnak a befektetők. Már a részleges megállapodás ténye is jüan erősítő lenne, de a várakozások ennél is tovább mennék is Kína akár vállalást is tehet, hogy nem engedi tovább gyengülni a jüant a dollárral szemben.


Több mint 1000 repülőjáratot töröltek Japánban a közelgő tájfun miatt, mely várhatóan szombaton fog partot érni Tokió közelében. Heves esőzésre és rendkívül erős szélre számítanak. A tájfun miatt a rögbi világkupa egyes mérkőzéseit is törölték.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben