Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A WTO lesújtott az EU-ra

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. október 3.   10:26

Kereskedési szünnap van ma Németországban Rég nem látott mértékű esést hozott a tegnapi nap Európában. A FTSE100 például 3,2%-ot esett, amire utoljára 2016. januárban volt példa, de a többi európai...

Kereskedési szünnap van ma Németországban

Rég nem látott mértékű esést hozott a tegnapi nap Európában. A FTSE100 például 3,2%-ot esett, amire utoljára 2016. januárban volt példa, de a többi európai részvénypiacon is jelentős volt az esés és nem igazán volt menedék előre, hiszen a STOXX Europe 600 index minden szektora csökkenést mutatott. A CAC40 3,1%-ot, a DAX pedig 2,8%-ot csökkent.


Ma a német újraegyesítés évfordulója kapcsán nemzeti ünnep van Németországban, ami egyben kereskedési szünnapot is jelent.


Igaznak bizonyultak a kiszivárgott hírek, a WTO tényleg az USA javára döntött az Airbus illegális állami támogatása miatti, évek óta húzódó ügyben. Kisebb változás, hogy az eredeti 8 milliárd dolláros összeg helyett 7,5 milliárd dollárnyi termékre vethet ki vámot az USA a WTO jóváhagyásával. A kínálkozó lehetőségre az USA szinte egyből lecsapott és október 18-tól már be is vezeti az új vámokat. Az USA 10%-os vámot vet ki az európai repülőkre és 25%-os vámot olyan európai termékekre, mint a whiskey, a bor vagy a sajt. Az intézkedések várhatóan a francia gazdaságnak fognak leginkább fájni. Az EU máris jelezte, hogy nem hagyja annyiban a dolgot és válaszlépéseket fontolgat. Így a kölcsönös üzengetést követően lényegében megnyílt a vámháború európai frontja is.


Junker összegzése szerint tartalmaz ugyan pozitív előrelepéseket az új brit Brexit javaslat, de vannak problémás pontjai, melyeken tovább kell dolgozni.


Boris Johnson ismét a brit parlament felfüggesztését szeretne elérni, bár ezt egyszer már jogellenesnek minősítette a bíróság. Legújabb elképzelése szerint az ülésszak október 8-án véget érne és csak 14-én folytatódna.


A The Times értesülései szerint az EU készen áll a Brexit határidő meghosszabbítására, amennyiben Boris Johnson kérvényezi azt.

Alig változtak a Fiat amerikai eladásai

A Fiat Chyrsler csoport értékesítése gyakorlatilag stagnált az USA-ban, szemben az 1,6%-os visszaesésre számító piaci várakozással. A csoporthoz tartozó márkák közül elsősorban a RAM tudott pozitív meglepetést felmutatni.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben