Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Alig mozdult az infláció

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. október 2.   10:22

Az írek elfogadhatatlannak tartják Johnson legújabb javaslatát Késő délutánra erőteljes csökkenés alakult ki tegnap az európai részvénypiacokon. A FTSE100 0,7%-ot, a DAX 1,3%-ot, a CAC40 pedig 1,4%-ot esett. Minimálisan...

Az írek elfogadhatatlannak tartják Johnson legújabb javaslatát

Késő délutánra erőteljes csökkenés alakult ki tegnap az európai részvénypiacokon. A FTSE100 0,7%-ot, a DAX 1,3%-ot, a CAC40 pedig 1,4%-ot esett.


Minimálisan változott az infláció szeptemberben az Eurózónában, a várt 1,0%-os stagnálás helyett 0,9%-ra mérséklődött, főleg az alacsony energiaárak miatt, miközben a maginfláció a várakozásnak megfelelően 0,9%-ról 1%-ra emelkedett.


Az írek elfogadhatatlannak tartják a Boris Johnson által megalkotott és várhatóan ma ismertetendő új Brexit megállapodást, ugyanis a logisztikai folyamatokat ugyan simábbá tenné a tervezet (a kamionokat a határtól némileg odébb vámolnák, ami lényegében szintén egy 2025-ig szóló átmeneti megoldás lenne), de az írek elutasítanak minden határ létesítésre irányuló elképzelést. Ugyanakkor nem tudni, hogy a tegnap kiszivárgott részletek mennyire fedik a valóságot, hiszen azokat részben tagadta, részben pedig elismerte Johnson.


A Fitch 2020-ra az eddigi 1,3% helyett már csak 1,1%-os növekedést vár az Eurózónára. Előrejelzésük szerint a német gazdaság a harmadik negyedévben is zsugorodhatott, így technikai recesszióba süllyedhetett, ennek ellenére az idei évben 0,6%-kal, jövőre pedig 0,8%-kal növekedhet a német GDP.

Ismét nagyot bővültek a fapados légitársaságok

Szeptemberben a WizzAir utasszáma 20%-kal bővült, a légitársaság kapacitáskihasználtsága 94,5% volt. Közben a Ryanair forgalma 8%-kal 14,1 millió utasra emelkedett, kapacitáskihasználtsága még a WizzAir-nél is enyhén magasabb, 96% volt.

Vegyesen teljesítettek az autógyártok az USA-ban

A Mercedes anyavállalata, a Daimler csoport 4,5%-kal növelte szeptemberi értékesítéseit az USA-ban, főleg a SUV szegmensbe tartozó GLC és GLE növekedésének köszönhetően. Az értékesítési verseny rendkívül szoros eredményt hozott a német prémium autógyártók között, a BMW 6%-kal növekedett és mindössze 34 gépkocsival, de megverte a Mercedes értékesítéseit. A Volkswagen számára viszont nem jött össze a szeptember, eladásai 12%-kal estek vissza, de a SUV-ok itt is növekedni tudtak.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben