Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tréfás kedvű részvények

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. szeptember 30.   10:07

Erste kommentár Az OTP nem először tréfálja meg a befektetőket azzal, hogy a kritikus ellenállás szintnek tekintett 12.800 forint fölött zár, s aztán visszaesik a bázisba. Vagyis eddig egyszer sem erősítette meg a...

Erste kommentár

Az OTP nem először tréfálja meg a befektetőket azzal, hogy a kritikus ellenállás szintnek tekintett 12.800 forint fölött zár, s aztán visszaesik a bázisba. Vagyis eddig egyszer sem erősítette meg a kitörést, miközben ostromolja a szintet. Már ötször futott neki a faltörésnek, s a mondás szerint „Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik”. Azaz a bankrészvény a nem túl távoli jövőben nagy valószínűséggel tényleg áttöri a szintet. A Richter ennél trükkösebb, hiszen nem csak áttörte az 5.000 forintos szintet, de meg is erősítette ezt az áttörést. Ennek ellenére a 20 napos mozgóátlag mágnesként húzta vissza az árfolyamot. Reméljük, hogy csak ennyiről van szó, és folytatódik az emelkedés, amit szerintünk a második félévtől javuló fundamentumok is támogatnak.


Úgy tűnik, hogy a várakozásoknál jobb kínai beszerzési menedzser index arra elég, hogy a DAX és a BUX is oldalazzon a mai napon, kissé a negatív tartományban.

A tőzsdéken is szigorítana az USA Kínával szemben

Csökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,3%-kal, az S&P500 0,5%-kal, a Nasdaq 1,1%-kal esett.


Kínai vállalatok amerikai tőzsdékről való kivezetését mérlegeli a Trump-adminisztráció. Még júniusban készült el egy törvénytervezet az USA-ban, ami alapján az amerikai tőzsdéken jegyzett kínai vállalatoknak is az amerikai cégekéhez hasonló auditon kéne átesniük. A kínai hatóságok részéről természetesen ez nagy ellenállást váltott ki, így a Trump-adminisztráció most többek között azt mérlegeli, hogy kivezesse ezeket a cégeket az amerikai tőzsdékről. Az érintett nagyjából 160 cég között van például az Alibaba, a JD.com vagy a Baidu, melyek árfolyama a pénteki kereskedésben komoly esést szenvedett. Az Amerikai Pénzügyminisztérium hivatalos válasza szerint jelenleg (!) nincs ilyen terve az USA-nak. Emellett a források szerint olyan terveket is mérlegel az adminisztráció, hogy korlátozni kéne az amerikai állami nyugdíjalapok kínai részvényekbe való befektetését.


93,2 pont lett a Michigan egyetem fogyasztói bizalmi indexe szeptemberben a végleges adatok szerint, ami jobb, mint az előzetes 92-es érték. Ezzel továbbra is az utóbbi 5 évet jellemző értékek alsó részénél tartózkodik az index.

Enyhe javulás a kínai feldolgozóipari indexben

Vegyes teljesítményt mutattak az ázsiai indexek a holnap kezdődő kínai nemzeti ünnepet megelőzően. A Nikkei 1%-ot csökkent, a Hang Seng 0,6%-ot emelkedett, míg a Shanghai index értéke nem változott érdemben.


Szeptemberben a korábbi 49,5 pontról 49,8 pontra emelkedett a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index, felülmúlva az ennél kisebb mértékű javulást váró piaci konszenzust. Ugyanakkor a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index 53,8 pontról 53,7 pontra mérséklődött, így ebben az esetben elmaradt a várt, minimális, 0,1 pontos javulás. A feldolgozóipari index enyhe javulása ellenére várhatóan további gazdaságélénkítő lépésekre lesz szükség Kínában a növekedés fenntartása érdekében.


Vegyes augusztusi makroadatok jelentek meg Japánban. Míg a kiskereskedelmi forgalom a várt 0,7%-nál nagyobb mértékben, 2%-kal növekedett év/év alapon, addig az ipari termelés 1,2%-kal visszaesett.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX pluszban volt.

Az INA év végén kezdi a késleltetett kokszoló beruházást

Az INA 4 milliárd kunás szerződést szeretne kötni a rijekai finomító késleltetett kokszolójának építésére az év végéig a Novi List nevű újság szerint. A horvát napilap Ivan Kresic-re, az INA igazgatósági tagjára hivatkozik. A régóta várt projekt három évig tart és jelentősen javítja a finomító kihozatalát, vagyis megszűnik a fűtőolaj termelés és nő a benzin/dízel kihozatal. Számunkra a kérdés az, hogy a nagyon versenyképes mediterrán térségben szükség van-e a rijekai finomító kapacitására hosszabb távon is. Lehetséges, hogy a nagyobb verseny miatt ez az 590 millió dolláros beruházás soha nem térül meg, Másrészt politikai okokból azt nem lehet eladni a horvát közvéleménynek, hogy ezt az egységet zárja be az ország, amikor Sisak bezárása is csak nagyon nehezen sikerült.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben