Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Sétáljanak tovább, nincs itt semmi látnivaló!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. szeptember 27.   10:05

Erste kommentár Habár lehetne aggódni a Trump ellen indított alkotmányos eljárás kapcsán, a piacok az után sem aggódnak igazán, hogy (i) Trump nagyon kikelt magából a zártkörű (sic) meghallgatáson,...

Erste kommentár

Habár lehetne aggódni a Trump ellen indított alkotmányos eljárás kapcsán, a piacok az után sem aggódnak igazán, hogy (i) Trump nagyon kikelt magából a zártkörű (sic) meghallgatáson, illetve (ii) a fő titkosszolga jogosnak nevezte a kiszivárogtatást. Ami történhet, hogy valamikor, valószínűleg jó sokára bűnösnek találják, de valószínűleg még előtte lemond, mint anno Nixon, vagy pedig elül az ügy, mint Clinton esetében. Mindenesetre az látszik a piacok mozgásából, hogy igazándiból nem sírnának Trump után, hiszen szinte meg sem rezdültek a súlyos vádakra, amelyek a hangfelvételek alapján akár igazak is lehetnek.


Az S&P500 a fordított fej-váll alakzat nyakvonalán táncol. A DAX csökkenését pedig megfogta a 20 napos mozgóátlag, pedig az MACD eladási jelzést adott. Vagyis miközben a gazdaság teljesítményét jelző indikátorok nagyon csúnya képet mutatnak a világ vezető gazdaságairól, addig a részvénypiacok meglepően erősen viselkednek. Így talán nem meglepő, hogy a DAX és a BUX is enyhe emelkedést mutat ma.

Kínos hanganyag szivárgott ki Trumpról

Kis csökkenéssel zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,3%-kal, az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,6%-kal került lejjebb.


A sajtó számára nem nyilvános, zártkörű rendezvényen terhelő mondatok hangoztak el tegnap Donald Trumptól, ami később valamilyen módon mégis kiszivárgott. Trump a hanganyag alapján nagyon ki volt kelve az őt bemártó, eddig névtelen, a hírek szerint CIA dolgozó ellen, aki megvádolta azzal, hogy nyomást gyakorolt az ukrán elnökre egy választási ellenfelének befeketítése céljából. Trump szerint ez az ember már majdhogynem kém, sőt arra is emlékeztetett, hogy régen mit csináltak a kémekkel. Ráadásul elnökhöz nem igazán méltó hangnemben beszélt az ukrán ügyben érintett politikai riválisáról Joe Bidenről („ostoba mind a kő”), illetve az újságírókról („állatok”). Mindez valószínűleg nem tett jót az elnök népszerűségének.


A várt feletti eredményt közölt a most zárult gazdasági negyedik negyedévre a Micron Technology amerikai félvezetőgyártó, azonban a következő negyedévre vonatkozó profitvárakozás elmaradt a várttól. Az árbevétel 4,9 milliárd dollár lett a várt 4,6 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó eredmény 0,56 dollár a várt 0,48 dollárral szemben. A most kezdődött negyedévre 4,8-5,2 milliárd dollár közötti árbevételt vár a cég, a sáv közepe továbbra is 20% feletti visszaesést jelentene év/év alapon. EPS terén 0,39-0,53 dollár közötti eredményt vár a cég, a sáv közepe elmarad a konszenzus által várt 0,49 dollártól. A menedzsment szerint érdemi fordulat még mindig nem látható a fundamentumokban, a kereskedelmi háború pedig továbbra is rányomja bélyegét az eredményre. Ugyan a Micron már benyújtotta kérelmét az amerikai kormányhoz, hogy beszállíthasson a Huaweinek, de erre még nem érkezett válasz, ami a következő negyedévekben tovább ronthatja az eredményt. A borús kilátásokra 7%-kal esett az árfolyam piaczárás után.


Thomas Barkin, a richmondi Fed elnöke szerint jó állapotban van az amerikai gazdaság, és szerinte a legutóbbi kamatcsökkentés csupán biztosíték volt ennek fenntartására.


A mai napon megnövekedett forgalomra, esetleg a szokásosnál nagyobb volatilitásra számíthatunk az amerikai piacon, ugyanis nagy számban lesznek index futures, index opció és részvény opció lejáratok is.

Nagy lehetőségről csúsztak le a kínai kötvények

Csökkenés jellemezte az ázsiai részvénypiacokat. A Nikkei 1%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot csökkent, míg a Shanghai index 0,2%-ot emelkedett.


Meglepetésre mégsem kerültek be a kínai államkötvények a FTSE Russell World Government Bond indexébe. A Goldman Sachs korábban úgy becsülte, hogy az indexbe kerüléssel havi szinten extra 6-7,5 milliárd dollár áramolhatna a kínai állampapírokba. Korábban már több intézmény, például a Barclays és a JPMorgan is beemelte globális kötvényindexébe a kínai állampapírokat. A FTSE Russell mostani elutasítása ellenére továbbra is figyelőlistán maradnak a kínai államkötvények, a következő felülvizsgálat 2020 márciusában lesz esedékes.


A kínai iparvállalatok profitja 2,0%-kal csökkent augusztusban a tavalyi évhez képest. Ez enyhén gyengébb, mint az idei átlag, hiszen az év első 8 hónapjában 1,7%-kal csökkent a profit a tavalyi évhez képest.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben