Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó hangulat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. szeptember 13.   08:57

Erste kommentár Annak ellenére, hogy az EKB kisebb lépéssekkel halad, mint amire a piac számított, azaz a várt 45 milliárddal szemben 20 milliárd euróval növeli a likviditást, mégis öröm módban vannak a...

Erste kommentár

Annak ellenére, hogy az EKB kisebb lépéssekkel halad, mint amire a piac számított, azaz a várt 45 milliárddal szemben 20 milliárd euróval növeli a likviditást, mégis öröm módban vannak a piacok. Sőt abban is maradnak, hiszen az amerikai-kínai feszültség tovább oldódik. Trump ugyanis akár az elemzők által oly sokat hangoztatott átmeneti megállapodás lehetőségét is megvizsgálná. Ez a teljes megállapodásig lenne érvényben és segítené a vámok hatásának csökkentését, illetve a bizalmi hangulat kialakulását a tárgyalófelek között.


Így talán nem meglepő, hogy a DAX index a mai napon is felfelé kacsingat annak ellenére, hogy ellenállási tartományba érkezett. A BUX-nak is illene a mai napon emelkednie, együtt mennie a nemzetközi piacokkal.

Az USA-ban már minden a választások körül forog

Újabb pozitív hírek érkeztek tegnap a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban, miután úgy tűnik, hogy az USA is hajlana arra, hogy részleges megállapodást kössön Kínával. A vezető részvényindexek ennek ellenére csupán minimális emelkedést mutattak, az S&P500 és a Nasdaq 0,3%-kal, a Dow 0,2%-kal erősödött.


A hírek szerint Trump több gazdasági tanácsadója is aggódik amiatt, hogy az amerikai gazdaság esetlegesen recesszió felé halad, így kiemelten fontosnak tartják, hogy legalább részleges megállapodás szülessen Kínával. Az ugyanis, ha a gazdaság érdemben lassulna jövőre a választási évben, nagyon rontaná Trump újraválasztási esélyeit. Eközben a legfrissebb felmérések szerint egyre több szavazó körében népszerűtlen a kereskedelmi háború, ami szintén azt diktálná Trumpnak, hogy egyelőre visszavonulót fújjon.


Eközben Trump tegnap belengetett egy új adócsökkentési tervet a középosztály számára, amit a választási évben élesítene. Pontos részleteket nem közölt. Azonban érdemi esélye annak, hogy a terve valóban átmenjen, nem igazán látszik, ugyanis a Kongresszus alsó házában már a demokraták vannak fölényben.

Tűzszünetet köthet az USA és Kína

Ismét pozitív hírek érkeztek a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban, aminek hatására emelkedtek az ázsiai részvényindexek. A Hang Seng 0,6%-ot, a Shanghai index 0,8%-ot, a Nikkei pedig 1%-ot ugrott.


Donald Trump bejelentette, hogy megfontolja, hogy átmeneti megállapodást kössön Kínával, ami elhalasztaná az újabb vámok kivetését, és néhány már bevezetett vámot is visszavonna. Ennek feltétele lenne, hogy Kína több mezőgazdasági terméket vásároljon az USA-ból és, hogy előrelépések történjenek a szellemi tulajdonjogok védelmében. Az elnök ugyanakkor kijelentette, hogy célja, hogy hosszútávra sikerüljön a helyzetet rendeznie.


A rendőrség betiltotta a vasárnapi hongkongi tüntetéseket, ám ez valószínűleg nem fogja megakadályozni, hogy akárcsak a múlt hétvégén, ismét százezrek vonuljanak az utcára.


Az amerikai kereskedelmi kamara felmérése szerint minden negyedik vállalkozás gondolkodik rajta, hogy a folyamatos tüntetések miatt elhagyja Hongkongot. Áttételesen valójában nem maguk a tüntetések, hanem az ezzel összefüggő politikai és gazdasági bizonytalanság állhat a gazdasági szereplők elbizonytalanodása mögött. A legnépszerűbb lehetséges célpont Szingapúr.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben