Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Próbálj meg lazítani!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. szeptember 12.   09:46

Erste kommentár Ma ülésezik az EKB. A várakozások szerint: (i) 10 (kb. kétharmad) vagy 20 (kb. egyharmad) bázisponttal csökkenti az alapkamatot; (ii) 45 milliárd eurós kötvényvásárlási programot indít,...

Erste kommentár

Ma ülésezik az EKB. A várakozások szerint: (i) 10 (kb. kétharmad) vagy 20 (kb. egyharmad) bázisponttal csökkenti az alapkamatot; (ii) 45 milliárd eurós kötvényvásárlási programot indít, és egy sorozatból már akár 50 százalékot is vehetne a korábbi egyharmaddal szemben; (iii) a többlet banki betét egy része nulla százalék felett kamatozhatna. Ezek a lépések néhány tized százalékponttal tudnák növelni a monetáris unió GDP-jét.


Ilyen jellegű lépések lettek beharangozva, s ezeknek örülne a piac, amely amúgy is pozitív módban van. Trump is tovább segített, hiszen gesztust gyakorolt a kínaiak felé a vámemelések két héttel történő eltolásával. Ugyanakkor a DAX egyre inkább közelíti a rövidtávú célt, ellenállás szintet 12.450 pontnál, miközben a magyar piac továbbra sem találja a helyét és gyengélkedik annak ellenére, hogy ezt a fundamentumok nem indokolják.

Apró gesztus Trumptól

Stabil napon belül emelkedés jellemezte az amerikai részvénypiacot tegnap, a Dow 0,9%-kal, a Nasdaq 1,1%-kal, az S&P500 0,7%-kal került feljebb. Utóbbi index ezzel úgy tűnik, hogy megerősítette réssel való kitörését az augusztust jellemző kereskedési sávból és célba veheti a 3.028 pontos történelmi csúcsot. Itt húzódik azonban a hosszabb távú emelkedő trendvonal is, amit nem lesz könnyű áttörni. Ha ez sikerülne, akkor nyílhatna meg nagyobb tér felfelé.


Úgy tűnik, a kínai félnek sikerült keresztülvinni akaratát, miszerint csak akkor hajlandó ismét személyesen tárgyalni az amerikaiakkal, ha addig nem lépnek újabb importvámok életbe. Trump ezt elegánsan megoldotta és két héttel kitolta az október elsejétől bevezetni tervezett 5%-os importvámemelést 250 milliárd dollárnyi kínai importra október 15-re. A hírekre az amerikai határidős indexek fél százalék körüli pluszba ugrottak.


A várt 9,3 milliárd dolláros árbevétellel szemben 9,2 milliárd dollárt ért el az Oracle a gazdasági első negyedévében, ami stagnálás év/év alapon. Ezen a vártnak megfelelő 0,81 dolláros profitot ért el. A vállalat azt is bejelentette, hogy a két vezérigazgató közül az egyik, Mark Hurd betegség miatt egy időre visszavonul. Az árfolyam 1%-kal esett piaczárás után.

Válsághelyzet jöhet Hongkongban

A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos pozitív jelzések hatására emelkedtek az ázsiai tőzsdeindexek. A Nikkei 0,8%-kal, a Shanghai index pedig 0,4%-kal emelkedett, míg a Hang Seng 0,3%-ot csökkent. Az, hogy Trump két héttel eltolta az október 1-től tervezett vámemelést, inkább csak szimbolikus gesztusnak tekinthető.


Hongkongban vizsgálják annak lehetőségét, hogy a hónapok óta tartó tüntetések hatására hogyan és milyen következményekkel lehetne rendkívüli állapotot bevezetni.


A japán gépipari megrendelések év/év alapon 0,3%-kal emelkedtek júliusban a várt 3,7%-os csökkenéssel szemben.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős indexek pluszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben