Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nyugodtabb napok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. szeptember 10.   09:38

Erste kommentár Bezárt a brit parlament, de a képviselők még rúgtak egyet a földön fekvő Boris Johnsonba, másodszorra sem szavazták meg az új választások kiírását. Az amerikai és európai...

Erste kommentár

Bezárt a brit parlament, de a képviselők még rúgtak egyet a földön fekvő Boris Johnsonba, másodszorra sem szavazták meg az új választások kiírását. Az amerikai és európai tőzsdék kismértékű mozgásokat produkáltak, ami a mai napra is igaz lehet. Zajlik a moderált korrekció, ami így rendben is van, és pozitív folytatást sugall. Legalábbis ha a csökkenés mértéke moderált marad.


Az MNB meghatározta az OTP-re vonatkozó MREL, azaz a szavatoló tőkére és a leírható vagy átalakítható kötelezettségekre vonatkozó minimális tőkekövetelményt, amely a kockázati kitettségek arányában 21,89 százalék kell legyen 2023. június 30-tól. Számításaink azt mutatják, hogy a profit felhalmozáson és esetleges további kötvénykibocsátásokon keresztül az OTP ezt viszonylag könnyen elérheti négy év távlatában. Azaz a hír marginálisnak tekinthető.

Vegyes harmadik negyedév körvonalazódik az amerikai bankoknál

Tovább oldalaztak tegnap a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,1%-kal emelkedett, a Nasdaq 0,2%-kal esett, míg az S&P500 stagnált.


Megkezdődött a Barclays banki konferenciája tegnap, ahol a világ legnagyobb bankjainak vezérei szólalnak fel az iparág aktuális helyzetét firtatva. A Citigroup vegyes hírekkel szolgált mind a kereskedési, mind a befektetési banki üzletág harmadik negyedéves teljesítményével kapcsolatban. Előbbi esetében a volatilis augusztusra panaszkodott a bank, ami partvonalon tartotta a befektetőket. Ezáltal az innen származó bevételek (mind részvény, mind kötvény oldalon) kisebb visszaesést mutathatnak év/év alapon. Ugyanakkor összességében javult a helyzet az első félévhez képest. A befektetési banki bevételek kis visszaesést mutathatnak a banknál a negyedévben. Eközben a Bank of America esetében mindkét fent említett üzletág relatíve jól szerepel eddig a negyedévben, egyedül a kötvénykereskedési üzletág mutat minimális visszaesést év/év alapon. A Citi ezek mellett nettó kamatbevételi várakozását is enyhén visszavágta, miután most már a korábban vártnál több kamatcsökkentésre számít idén a Fed-től. Tegnap a fenti hírek megjelenése előtt már nagyot rallyzott a pénzügyi szektor (+1,5%), miután a hosszabb hozamok ismét nagyobb felpattanást mutattak. A Citigroup részvényei 4,3%-kal, a Bank of America részvényei 3,3%-kal emelkedtek.


48 állam indított versenyellenes vizsgálatot a Google ellen az USA-ban. Az államok azt kifogásolják, hogy a Google rendszeresen emeli a hirdetők felé az árakat, ennek ellenére megkérdőjelezik, hogy a fogyasztókhoz valóban a legrelevánsabb hirdetések jutnak-e el. A vizsgálat a vállalat fő bevétel termelő üzletágát érinti, így ennek az esetleges átszervezése akár érzékenyen is érintheti a céget. Az árfolyam nagyobb kilengés után végül stagnálással zárt tegnap.


Már korábban beszélt távozási szándékáról Jack Ma, de tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy távozik az Alibaba igazgatótanácsának éléről. A súrlódásmentes átmenetet szem előtt tartva fokozatosan fog egyre kisebb szerepet vállalni a cég életében, hosszabb távon pedig az oktatásra és a jótékonykodásra szeretne fókuszálni. Ma-t Daniel Zhang követi az igazgatótanács élén, aki 2015 óta a cég vezérigazgatója.


Spekulatív, Ba1 kategóriába rontotta le a Ford hitelkockázati besorolását a Moody’s tegnap, amihez stabil kilátást rendelt. A hitelminősítő szerint a cég komoly piaci kihívásokkal néz szembe, amihez gyenge eredmény- és készpénz-termelő képesség párosul.

Ismét estek az autó értékesítések Kínában

Vegyes teljesítmény jellemezte az ázsiai kereskedést. A Shanghai index 0,2%-ot csökkent, a Hang Seng stagnált, a Nikkei pedig 0,4%-ot emelkedett.


Augusztusban ismét csökkentek a kínai újautó értékesítések. Az elmúlt 15 hónapból mindössze 1 hónapban tudtak emelkedni az eladások. Augusztusban a személyautó eladások 9,9%-kal csökkentek a tavalyi év azonos időszakához képest, ráadásul már a csökkenés is gyenge bázisról következett be.


A sertéspestis miatti sertésár emelkedés ellenére is fékezett maradt az infláció Kínában, ugyanis 2,8%-on stagnált augusztusban. Ennek ugyanis az egyik oka, hogy a termelői árindex 0,8%-kal csökkent. Egyébként mindkét érték 0,1 százalékponttal magasabb, mint amire a piac számított.


Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre, két rakétát lőttek ki keleti irányba a tenger felé.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben