Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Akár stagnálhat is a német gazdaság

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. szeptember 9.   09:51

A Lordok háza is megszavazta a törvényt Visszafogott emelkedést mutattak pénteken az európai részvényindexek. A FTSE100 és a CAC40 0,2%-ot, a DAX 0,5%-ot emelkedett. A német iparszövetség friss előrejelzése szerint a...

A Lordok háza is megszavazta a törvényt

Visszafogott emelkedést mutattak pénteken az európai részvényindexek. A FTSE100 és a CAC40 0,2%-ot, a DAX 0,5%-ot emelkedett.


A német iparszövetség friss előrejelzése szerint a német GDP 0,5%-kal növekedhet az idei évben. Ez nagyjából megfelel a 0,6%-os piaci konszenzusnak. Júniusban még jóval optimistább volt a szövetség, 1,0%-os növekedésre számítottak, most viszont már a gazdaság stagnálását is elképzelhetőnek tartják Hard Brexit esetén.


Júliusban a német export szezonálisan igazítva, hó/hó alapon pozitív meglepetésre 0,7%-kal bővült a várt 0,5%-os visszaeséssel szemben. Az import viszont 1,5%-kal csökkent szemben a várt 0,3%-os visszaeséssel.


Pénteken a Lordok háza is megszavazta az október végi rendezetlen Brexitet kizáró törvényt. Egyre többen foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy mi van abban az esetben, ha a parlamenti törvény ellenére a miniszterelnök mégsem kér halasztást az EU-tól. Jogi szakértők szerint ebben az esetben a törvény betartása akár jogi úton is kikényszeríthető és törvénysértés miatt akár börtön is várhat Boris Johnsonra.


Szombaton bejelentette lemondását a brit munka-és nyugdíjügyi miniszter, mint fogalmazott, nem kíván részt venni a jelenlegi politikai vandalizmusban.


Pénteken az orosz jegybank a vártnak megfelelően 7,0%-ra csökkentette az alapkamatot és jelezték, hogy további kamatcsökkentés várható a következő ülések alkalmával.

Megtáltosodott a Daimler

A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes augusztusi értékesítései 14%-kal 178 ezer gépkocsira emelkedtek. A szintén a csoporthoz tartozó Smart eladásai pedig 32%-kal 11 ezer gépkocsira nőttek.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben